У міській метушні, часто серед робочого дня або на вихідних хочеться посмакувати солодощами, але в магазинних виробах мало корисного, та й не у всіх пекарнях чи кондитерських використовують натуральні інгредієнти. Ми вирішили дізнатись усі переваги домашньої випічки у власниці CAKE CODЕ Галини Баб’як з Чорткова.
– Я вже довгий час займаюсь випічкою, тому знаю, що домашні солодощі значно корисніші й смачніші. Торти готуються без «хімії», консервантів, а лише на натуральних вершках, смачному сирі. Обирається натуральний шоколад з мінімальним додаванням харчових барвників, коли потрібно отримати насичений колір, – зазначила Галина Баб’як.
Яким чином тоді в домашніх умовах можна досягнути привабливого вигляду для торта?
– Потрібно пам’ятати, що насичений колір – це завжди мінімальний шар для покриття, а не все має бути залито хімічним фарбником. Начинка також відіграє значну роль як у смаковому рецепторі, так і в зовнішньому вигляді. Тому найактуальніші начинки були і залишаються – фруктові, шоколадні, з домашньої карамелі, які стабілізуються виключно натуральними стабілізаторами, такими, як агар (виготовляється з водоростей, пектин, який отримуємо з фруктів). Також є різні види декору: безе, посипки, тематичні пряники, декор з шоколаду, вафельні картинки, живі квіти, ягоди і фрукти. Люблю особливо, щоб у дитячих тортах було якнайбільше їстівного декору, – розповідає власниця CAKE CODЕ.
Кондитерка каже, що коли на святі є багато діток, то багато смаколиків з торта з’їдають ще до його розрізу.
Часто у пані Галини замовляють випічку і для дорослих.
– Деколи дорослі – це ще ті діти, які люблять поласувати солоденьким. Шоколадні вироби, живі квіти – це вишукано і стильно, глітерні топери хоч і неїстівні, але залишають спогади про свято або про вашу особливу подію, ягоди і фрукти – це смачно та корисно. Про велюр домам, що це вишукано, модно, смачно, а ще це стабільне покриття в спекотну погоду, серед цього декору є також різноманітні кольори, – каже жінка.
Більше фото солодкої випічки шукайте на сторінці в Інстаграмі.