Тернопіль у “червоній зоні”: транспорт, школи й садки працюватимуть (Відео)

Тернопіль з понеділка входить у “червону зону”. Нове епідемічне зонування в Україні ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відтак, у місті забороняється робота громадського транспорту, закладів освіти та ТРЦ.

Міський голова Тернополя Сергій Надал одразу прокоментував таке рішення на сторінці у Фейсбуці. Він, нагадаємо, зараз лікується вдома, у нього діагностували Covid.

-Тернопіль має жити і працювати без будь-яких зон, – заявив ввечері 3 вересня Сергій Надал. – Не можна ділити Україну на зони. Не можна забороняти тернополянам чи жителям інших міст заробляти гроші для своєї сім’ї. Так, потрібно дотримуватися протиепідеміологічних правил. Але місто має  жити і працювати! Це моя позиція! Я закликаю підприємців об’єднатися і спільно з юристами створити механізми захисту для бізнесу.

Cьогодні об 11 годині 4 вересня розпочалось засідання міського штабу з протидії епідемії коронавірусу. На ньому прийняли ряд рішень щодо життя міста у “червоній зоні”.

Транспорт

У штабі вирішили перевести громадський транспорт в режим спецрейсів. Це означає, що весь транспорт виходить на рейси, але з табличками “Спецрейс”. Аби скористатися маршрутками, тролейбусами та автобусами, тернополянам потрібно мати лише довідку з місця роботи, яка стане доказом, що людина їде на роботу. Про рейси повідомлять поліцію, аби вона не перекривала рух.

Освіта

За словами Надала, багато тернополян звернулися до міської ради з проханням не зачиняти школи та дитсадки. Бо батьки банально не мають де подіти дітей.

– Дитсадки продовжують працювати в будь-якому випадку, – заявив Надал. – Директори шкіл повинні забезпечити повноцінну роботу шкіл. У постанові мова не йде про заборону відвідування. Тобто, ті батьки, які вважають, що їхні діти мають ходити до школи, до школи підуть. Я хочу глянути, як поліція буде не допускати дітей до шкіл і складати на них протоколи.

У поліції все ж заявили, що не підтримують рішення про не закриття освітніх закладів. За словами начальниці міського управління освіти Ольги Похиляк, школи готові до навчання будь-якого формату: і очного, і дистанційного. –

Директори готові, всіх вимог дотримано, – запевняє чиновниця. – Найголовніше – ми відкрили дошкільні установи. Якщо захворіла одна дитина на 10 садочків, нічого страшного. Тоді діти та працівники йдуть на самоізоляцію.

Робота суб’єктів господарювання

Ті суб’єкти господарювання, які хочуть працювати, мають гарантувати безпеку відвідувачів і працівників. Тобто, чітко дотримуватись протиепідемічних заходів. А поліція посилено за цим стежитиме.

Зазначимо, поліція не підтримала рішення комісії. Правоохоронці вказали міським посадовцям на  порушення пунктів постанови Кабміну.

Попередня стаття

На Кременеччині померла молода породілля

Наступна стаття

У селах «червоної» зони, де нема інфікованих, з понеділка діти у школи не підуть

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.