З жовтня призов. На Тернопільщині юнаків забиратимуть до армії

З 1 жовтня на Тернопільщині стартує осінній призов. Триватиме він до 31 грудня. Інформації про перенесення призову в зв’язку з коронавірусом поки що немає.
Відправлення призовників у Тернопільській області розпочнеться 6 жовтня, – зазначив т. в. о. військового комісара Тернопільського ОВК Олександр Скумбрій. – Плануємо відправити до війська 424 призовники, це на 70 осіб менше, ніж під час весняного призову».
Призову підлягають хлопці 18-27 років, які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії (здобуття освіти, стан здоров’я та інше). Для тих, у кого немає освіти, термін служби складе 18 місяців. Ті юнаки, які мають ступінь бакалавра або магістра, проведуть в армії 12 місяців.
У Генеральному штабі також анонсували скорочення призовників і поліпшення контрактної армії. За останньою інформацією, з початку 2020 року до армії приєдналися 25 тисяч контрактників (з них понад дві тисячі офіцерів).
Нагадаємо, військовослужбовці строкової служби не залучаються до участі в операції Об’єднаних сил.
Попередня стаття

У Бучачі в Арт-дворі презентувала свою книжку Олена Сурм’як (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі на вулиці Лесі Українки відкрили офіс “ЗА МАЙБУТНЄ” (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.