Андрій Мазепа: Зроблю все, аби Тернопіль став містом успішних і щасливих людей

Вибори 25 жовтня – чудова нагода для тернополян перезавантажити місцеву владу і привести у міську раду нових невипадкових людей. Професіоналів своєї справи, успішних у своїй галузі людей, яким небайдуже до того, у якому місті вони живуть, що їх оточує і які мають знання, досвід та готові працювати заради розвитку Тернополя.

Андрій Мазепа – тернопільський підприємець, керівник тернопільського підрозділу Національної федерації спортивного більярду України. За майже 20-річний досвід у підприємництві він зумів реалізувати не один успішний проект. Поряд з тим розвивав у області більярдний спорт, готував чемпіонів України та учасників європейських і світових змагань.

Андрію, чому вирішили взяти участь у виборах?

Ще донедавна я навіть не думав про це. Я будував бізнес, створював власну справу і був переконаний, що потрібно працювати, розвиватися і досягати успіху, не звертаючи увагу на нашу владу, на корупцію, яка панує довкола.Я вірив, якщо кожен із нас буде успішним, то і країна буде розвиватися, не зважаючи на те, хто нами керує. Але з кожним роком я переконуюся, що це не так. Щоразу все більше українців виїжджають закордон – країну покидають молоді перспективні, розумні люди. Вони перестали вірити, що тут може щось змінитися. У мене троє дітей і я дуже хочу, аби вони жили у  країні, де права, можливості і закон єдині для всіх, де непотрібно давати хабарів, де якісна освіта і медицина, де щасливі люди. Я не хочу нікуди виїздити, не хочу забирати нікуди сім’ю. Тому йду у депутати міської ради, аби тут, де живу, на тому рівні, де я є, започаткувати зміни, зробити свій вклад у розвиток рідного міста.

Ви розвиваєте спортивний більярд на Тернопільщині. Чому саме цей вид спорту? З чого все почалося?

Я народився і виріс у Тернополі, закінчив 17-ту школу та інститут економіки і управління  Тернопільської академії народного господарства. Працював менеджером на медико-технічному підприємстві – займався постачанням медичного обладнання для стоматологічних кабінетів. Весь цей час я мріяв про власну справу. І хоч часи тоді були непрості, мені вдалося це зробити. У 2002-2005 роках ми з партнерамивзяли гроші в кредит і відкриликількабільярднихклубів у Тернополі та Львові. Заклади успішно працювали, ситуація в країні налагоджувалася і вже у 2005 році ми почали активно організовувати змагання із спортивного більярду і започаткували федерацію спортивного більярду Тернопільщини, а мій брат Львівщини. Ми були захоплені цією справою, сподівалися, що більярд визнають олімпійським видом спорту, шукали таланти тренували спортсменів, формували безкоштовні програми. Я першим привіз у Тернопіль такі професійні види більярду як снукер і пул. Це була дороговартісна інвестиція, але сьогодні ми маємо можливість проводити змагання саме із цих видів більярду у Тернополі. Окрім проведення чемпіонатів і кубків області ми направляємо спортсменів на всеукраїнські та міжнародні змагання з усіх видів більярду. Також ми відправляли спортсменів на чемпіонат світу з піраміди та чемпіонат Європи з пулу.

Андрію, як підприємець, що насамперед ви б змінили у Тернополі?

Дуже часто можна почути, що бізнесу потрібна допомога. Я з цим не згідний. Чесному бізнесу не потрібна допомога. Потрібні чіткі і прозорі правила гри, які не змінюються хоча б 10 років. Тоді люди інвестуватимуть кошти і створюватимуть нові проекти. Прийшовши у міську раду, я буду робити все для того, аби більшість процесів у місті стали публічними і прозорими. Аби земельні ділянки продавали чи передавали в оренду через відкриті аукціони, у яких мали можливість взяти участь всі зацікавлені підприємці, аби у відносинах між міською радою і підприємцями діяли не договорняки, а чіткі правила. І це принесе користь не лише підприємцям, а й значні надходження до бюджету.

Розкажіть, хто вплинув на формування вашої особистості, кого вважаєте своїми наставниками?

В різні періоди на мою особистість впливали різні люди.У мене були чудові батьки і я щасливий, що вони були зі мною до зрілого віку, завжди давали мудрі поради і підтримували у всіх починаннях. Моя мама – вчителька хімії та біології. Вона – педагог від Бога, все життя пропрацювала вчителем у школах міста. Її дуже любили діти. І вона дуже любила свою роботу і могла підібрати ключик до кожного. Я завжди захоплювався її терпінням, дипломатичністю і величезною любов’ю до дітей і своєї роботи. Батько закінчив політехнічний інститут і все життя пропрацював в «Тернопільоблгазі». Він  стояв біля витоків цього підприємства і був дуже відданий цій справі. У дитинстві я займався карате і, мабуть, саме це захоплення сформувало в мені сильний характер і бійцівський дух. Майже двадцять років у більярдному спорті переконали мене, аби чогось досягти потрібно дуже багато працювати. Лише наполегливість і щоденна робота – запорука перемоги. Я щиро вірю в Бога і в те, що всі наші дії мають наслідки. Кожен день життя – це, направду, дарунок Всевишнього і саме ми вирішуємо, чим його наповнити, робити добро чи зло, допомагати людям чи, навпаки, шкодити, піддаючись спокусам.

Андрію, які цілі сьогодні ви ставите перед собою?

Я дуже хочу і зроблю все, аби Тернопіль став містом успішних і щасливих людей. Аби тернополяни, працюючи вдома, могли купити собі житло, мали справедливі комунальні тарифи, якісні медичні послуги. Хочу, щоб наші діти отримували якісну освіту і після закінчення навчання йшли працювати за професією, а не ставали заробітчанами. Я не один – поряд сильна команда однодумців з ВО «Батьківщина» і я вірю, у нас все вийде!

Спілкувалася Оксана Біла

Попередня стаття

Учасник АТО Андрій Біндас балотується на пост голови Кременецької ОТГ від команди «ЗА МАЙБУТНЄ»

Наступна стаття

Стан здоров’я курсанта, який постраждав у авіакатастрофі, покращується

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.