У Бережанах споруджують сучасний торгово-готельний комплекс (Відео)

Бережани з новою принадою. Ще рік тому на території колишньої меблевої фабрики були розвалини й зарості. Влітку оновили перше закинуте приміщення і відкрили магазин «Студії м’яса». А після, з подвір’я вивезли п’ятнадцять вантажівок непотребу і взялись за спорудження сучасного торгового комплексу, площею понад тисячу квадратних метрів.

– Зараз ведеться активне будівництво торгового комплексу площею 1200 квадратних метрів, а ця частина відведена під дитячі розважальні майданчики та рекреаційні зони. Також планується зробити красиву рекреаційну зону з гарним дизайном на річці Золота Липа, –

Нині на будівництві тридцять працівників. Спорудивши перший поверх супермаркету, вже монтують дах.
З обох сторін торгового центру буде дві вежі, які архітектурно доповнять міць і велич замку Синявських, що поблизу. Їх викладають з каменю, спеціально запрошені майстри. Окрім основних робіт, проводять комунікації і вже взялись за облаштування території навколо.

– Люди працюють над оздоблення благоустрою, ведеться монтаж металоконструкцій даху. Проводяться каналізаційні роботи, – розповідає виконроб Віталій Поліщук.

Незабаром тут відкриють торговий комплекс, у якому зможуть працювати ще три десятки місцевих жителів. Тому така реконструкція тішить бережанців.

– Роками стояло все розвалене, взявся Чайківський ну й нормально, добре, що щось робиться, каже житель Бережан Богдан.
– Звичайно, добре, що надаються робочі місця, не потрібно нашим громадянам їхати за кордон, ще б зарплати були відповідні було б чудово, – жителька Марії.

Згідно з проєктом на території мають спорудити ще готель на пів сотні номерів і ресторан. Облаштують також паркомісця для легківок та автобусів. Місце, кажуть, має стати родзинкою туристичної інфраструктури в Бережанській громаді.

– Втілення цього проєкту для міста, звичайно, дуже важливе. По перше воно буде точно окрасою замку Синявського і цілого міста, ну дасть новий поштовх для припливу туристів в нашу громаду, – керівник проєкту, кандидат на посаду голови Бережанської ОТГ Ігор Гуль.

Реалізація цього комплексу стала можлива завдяки інвестиціям компанії «Агропродсервіс», засновником якої є родина народного депутата від політсили «ЗА МАЙБУТНЄ» Івана Чайківського.

– Звичайно, такий комплекс дасть потужний розвиток громади, оскільки, це буде туристично-привабливий об’єкт. Кожна обіцянка людини з команди Чайківського не пусті слова, а робота, наповнення бюджету і створення робочих місць, – кандидат у депутати до Тернопільської облради Ярослав Дрюченко.

Протягом двох років будівництво обіцяють завершити. Та вже сьогодні роботу мають десятки жителів, які не виїхали за кордон, а розбудовують свій край та своє майбутнє.

b

 

Попередня стаття

Партія “Батьківщина” у Тернополі представила кандидатів у депутати обласної ради (Відео)

Наступна стаття

Шість пам’яток Тернопілля увійшли в програму “Велика реставрація”

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.