«Братство лисих»: у Тернополі підприємець перетворив свій бізнес на релігійну організацію (Відео)

У новоствореній трапезній немає релігійної вивіски, тут не вигадують обрядів, а її засновник не планує проповідувати. У будні він – ресторатор, на вихідних – голова організації “Братство лисих”. Чоловік жартома називає себе протестантом, від слова “протест” – бо не погоджується з обмеженням уряду. Його заклади працювали минулими вихідними, планують і в наступні. Запевняє: інакше вони не виживуть.

“Це точно не про богохульство, не старання дискредитувати якось Господа, Церкву чи вірування наших громадян, це питання юридичне було, щоб дати можливість персоналу, бізнесу працювати“, – каже бізнесмен Тарас Ковальчук.

До “Братства лисих” офіціантка Неля ставиться з гумором. Дівчина каже, умови роботи не змінилися. Дошкуляють лише часті перевірки поліції. Правоохоронцям пояснюють: тут зібрання паломників.

“Ми спершу не повірили, як нам сказали, що тут буде організація. Потім ми це дуже позитивно сприйняли, бо це насамперед наша робота”, – каже офіціантка Неля.

Цими вихідними в ресторані було людно, каже його власник Тарас Ковальчук. За його словами, релігійний формат відвідувачів не дивує, навпаки, підігріває цікавість.

“Відвідувачів було десь на 10% менше, ніж зазвичай у вихідні, але в нас та кількість відвідувачів завжди падає за останніх вісім місяців. На сьогоднішній день маємо пару паломників, які були на ці вихідні з інших міст, на наступні планують до нас приїхати”, – каже Тарас Ковальчук.

Поки спільнота без офіційної реєстрації. Документи у відповідні органи вже подали, поки чекають, каже Тарас Ковальчук. Зібрання так званих вірян легальне, пояснює юрист.

“Я впевнений, їх швидко зареєструють, тому шо місцева влада в опозиції до уряду стосовно карантину вихідного дня. Затвердять статут, і далі вже через місяць чи коли, вони вже діють у легальному полі”, – юрист Василь Мірошниченко.

Попри постанову уряду, тернопільський ресторатор зачинятися не збирається. Каже: готовий навіть іти до суду. Нині ж ділиться своїм досвідом та консультує підприємців з інших міст, аби ті теж змогли врятувати свій бізнес.

Попередня стаття

Гороскоп на 20 листопада: Стрільцям загрожує хвороба

Наступна стаття

Клініка на колесах. Жителів Хоросткова безкоштовно обстежили медики (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.