Біля Мишковичів перекинулось авто. Медики борються за життя двох дітей

Через аварію, яка трапилася на Тернопільщині 22 листопада, двоє дітей потрапили до реанімації, повідомили у відділі комунікації поліції області. За життя 12-річної дівчинки та її 9-річного брата борються лікарі. 
На автодорозі М-19, неподалік повороту на село Мишковичі Тернопільського району, перекинувся автомобіль PEUGEOT 308. За попередньою інформацією, водійка авто не впоралася з керуванням, зачепила колесами узбіччя та злетіла з дороги, а транспорт перекинувся.
На момент нещастя в салоні були діти. Брат з сестрою отримали важкі травми, оскільки жоден не був ні в кріслі, ні в бустері. Мама від госпіталізації відмовилася. Жінка перебуває у лікарні поруч з дітьми.
Правоохоронці звертаються до водіїв не нехтувати ременями безпеки, бустерами чи автокріслами, які на 70% підвищують захист малолітніх.
За правилами дорожнього руху, дітей до 12 років і зростом до 145 см не можна перевозити без спеціальних засобів. Більше половини дитячих травм в ДТП – через відсутність спеціальних засобів перевезення.
Пам’ятайте, непристебнутий малюк потрапляє в ДТП навіть на невеликій швидкості, наслідки невтішні. При лобовому ударі дитина може вислизнути з-під паска безпеки, який зроблений під звичайного пасажира.
Сидячи на задньому сидінні (яке вважається найбезпечнішим), вона отримає травму голови і пошкодження шийного відділу хребта, лежачи – травму хребта. Якщо дитина в момент аварії стоїть на підлозі чи задньому сидінні, їй загрожує перелом шиї, черепно-мозкова травма і пошкодження хребта. Сидячи спереду, непристебнутий маленький пасажир отримує черепно-мозкову травму, пристебнутий – травмує шию.
Не варто розраховувати й на мамині обійми: несподівані ситуації на дорозі не залишають часу на роздуми.
Не варто економити на житті дітей та наражати їх на небезпеку, нехтуючи елементарними правилами на дорозі.
Фото: група у Viber
Попередня стаття

ДТП на Тернопільщині: забої та переломи отримали троє пасажирів (Фото)

Наступна стаття

«У старших класах – пізно», – тернополяни про сексуальну освіту в школах (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.