У Тернополі відкрилася виставка героїв «Зоряних війн» з металу

Три роки тому друзі і партнери по бізнесу Дмитро Мицик та Сергій Єременко створили в Запоріжжі свою першу виставку робототехніки. Все починалося як хобі: хлопці працювали в парку атракціонів на Космосі, а щоб привернути увагу дітей, вирішили зробити фігурки відомих роботів з кінофільмів – «ВАЛЛ-І» та «ЕВА». Спочатку їх виготовили з картону, потім із пластику, а в підсумку прийшли до роботи з металом.

За три роки Дмитро та Сергій збільшили кількість експонатів виставки «Трансформери» з 15 до 27, стали рекордсменами України і створили нову, героями якої стали персонажі кіновсесвіту «Зоряні війни».

З першою виставкою хлопці об’їздили всю Україну – 25 міст. А півтора роки тому почали працювати над новим проєктом.

– Були ідеї різні. Написали хештег в інстаграмі «трансформери», побачили, що близько 3 мільйонів публікацій. Потім написали хештег «star_wars» і було близько 30 мільйонів публікацій. Вирішили, що тема популярна. Вікова категорія інтересів дуже велика, сага, дуже стара, напевно, ще наші батьки дивилися цю сагу, коли були молодими. Тим більше багато дроїдів, все з металу – тематика нам підійшла, – каже Сергій.

Всі персонажі нової виставки розбірні, щоб їх було зручніше перевозити. Крім цього, вирішили не створювати персонажів вище трьох метрів – для таких роботів дуже складно знайти приміщення. Найвищі на виставці «Зоряні війни» – триметрові крокоходи.

Першим персонажем виставки «Зоряні війни» став імперський дроїд В1.

– Ми його зробили давно, а потім на карантині переробляли. Зробили його розбірним, так як він був цілісно зварений – різали назад ноги. Потім зрозуміли, що він криво стоїть, знову вирізали ноги, вставляли туди профілю. У цьому роботі 700 частин, які потім між собою зварювали, – ділиться Дмитро.

Якщо для попередньої виставки підходили вже готові деталі, які хлопці знаходили у розбірниках, то для створення фігур «Зоряних воєн» закупили близько 400 листів металу і кожен фрагмент робили самі. Загальна вага всіх 30 металевих персонажів становить близько 10 тонн.

Під час створення нової виставки Дмитру та Сергію довелося навчитися малювати. Спочатку кожен експонат відправляли на порошкове фарбування, а потім хлопці розмальовували вручну кожного героя, надаючи різні ефекти, потертості. Це був один з найскладніших етапів роботи, на розмальовку всіх персонажів пішло два місяці.

– Я на одному літаку малював квадратики на крилах 10 днів. У нього крила як сонячні панелі, і я 10 днів малював ці квадратики за допомогою трафарету і аерографа, – зізнається Сергій.

А зоряний винищувач X-wing і зовсім довелося перефарбовувати чотири рази, поки творці виставки не досягли потрібного відтінку, змішавши три кольори.
На виставці представлені і інтерактивні роботи – дроїди R2-D2 різних модифікацій. Вони їздять, розмовляють, спілкуються з людьми, розважаиють дітей. Роботами керують за допомогою телефону через по wi-fi. Для цього спеціально розробили програмне забезпечення.

Подивитися на героїв «Зоряних воєн» з металу тернополяни можуть вже з 12 червня у ТРЦ “Подоляни”.

Виставка діє до 11.07.2021, з 10:00 до 20:00 .
Квитки: Дорослий – 60 грн. Дитячий – 50 грн. Дітям до 4-х років вхід безкоштовний.

До речі, на фейсбук сторінці інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР є публікація про виставку. Зробивши її репост ви маєте можливість безкоштовно відвідати виставку.

 

Попередня стаття

Оксана Муха зібрала аншлаг на концертах у тернопільському Драмтеатрі (Фото)

Наступна стаття

Ультразвукова діагностика – обстеження майбутнього, – Людмила Балабан про обраний шлях медика

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.