Анатолій Корицький: лікар зробить усе, щоб вилікувати, але здоров’я пацієнта – у його руках

Анатолій Корицький – дитячий ортопед-травматолог.Народився у сім’ї лікаря і з дитинства розумів, що ця справа надзвичайно важлива і відповідальна.

«Ще маленьким,коли мене було ні з ким залишити вдома, я часто ходив з батьком до лікарні. З дитинства у мене викликали повагу люди у білих халатах, я придивлявся до їхньої роботи, до того, як вони працюють з різними медичними інструментами. Я бачив пацієнтів, які раділи своєму виздоровленню і говорили слова подяки медикам. Пригадую один випадок, коли мій батько ще був молодим, – до лікарні поступила пацієнтка у важкому стані. В якийсь момент у неї зупинилося серце. Тато зробив цій жінці ін’єкцію адреналіну і її серце знову запрацювало. Батько врятував життя людини. Це було неймовірне щастя не лише для рідних тієї пацієнтки, а й для лікарів, і я теж безмежно радів, що батькові вдалося, він зміг. Після таких митей – не може залишитися жодного сумніву, що інша професія для мене може бути кращою», – розповідає лікар.

Коли Анатолій відчув, що бути лікарем – його покликання – вступив до Івано-Франківського державного медичного університету. Після завершення цього закладу – навчався в інтернатурі і здобув додаткову спеціальність «ортопед-травматолог». Медик постійно вдосконалює свої знання і навики. У 2018 році у Давосі у Швейцарії виступив із доповіддю про випадок власної практики на форумі кращих травматологів світу (Facultyseminar). Сьогодні він – член Міжнародної організації травматологів та ортопедів AOFoundation, багаторазовий учасник Всеукраїнських та міжнародних конференцій. У 2019 році пройшов 6-місячне стажування у місті Грац в Австрії.

«У роботі я впроваджую сучасні методи лікування, наприклад остеосинтез – це хірургічне з’єднання відламків кісток у правильному положенні для їхньої фіксації і повного зрощення. Також використовую новітній метод малоінвазивної хірургії в травматології та ортопедії, спрямований на суттєве скорочення періоду зрощення переламаних кісток. Також цей метод дає можливість скоротити час перебування хворого у стаціонарі, забезпечити швидке відновлення функцій  ушкодженої кінцівки та знизити рівень інвалідності», – каже медик.

Найважчі випадки, які траплялися у роботі, розповідає Анатолій Корицький, – коли у пацієнта переламані усі кінцівки.

«Зазвичай, у таких ситуаціях у людини, окрім переломів, є ще й пошкодження інших органів і лікування дуже складне. Такі випадки трапляються приблизно раз на рік. Тут складність полягає ще й у тому, що треба підібрати правильний момент і правильний порядок хірургічного втручання.Людина з цими травмами,мусить перебувати у медзакладі під моїм наглядом щонайменше протягом місяця і оглядати її треба багато разів на день, щоб постійно пильнувати стан».

З 2017 року Анатолій Корицький– керівник ортопедо-травматологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. За його словами, щороку у цьому відділенні оперують близько 500 пацієнтів.

«Сьогодні я лікую дітей і у мене до них особливо дбайливе ставлення. Дуже б хотів закликати батьків, щоб вони правильно організовували для своїх синів і дочок дозвілля, щоб дбали про їхню безпеку. Треба, щоб батьки вчили дітей правильно поводитися на дорозі, показували, як поводитися з різноманітними пристроями, щоб дитина не травмувалася. Хочу наголосити, що ми, лікарі, можемо надавати медичну допомогу, але найперше, здоров’я пацієнта – у його руках».

 

 

 

Попередня стаття

«Лікар повинен постійно розвиватися та вдосконалювати уміння», – акушер-гінеколог Олег Іщак

Наступна стаття

Моя маленька перемога стає мегасильною і великим даром для пацієнта, – Орест Мельник про важливу роль хірургії

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.