Моя маленька перемога стає мегасильною і великим даром для пацієнта, – Орест Мельник про важливу роль хірургії

Тисячі вдячних пацієнтів, сотні тисяч годин в операційній, постійний розвиток власних умінь та навичок, неймовірна кількість правильних та вчасно встановлених діагнозів та багато врятованих життів – і все робить лише один чоловік заради здоров’я своїх пацієнтів.

 

З нагоди Дня медичного працівника журналісти Першого  інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» підготували спецпроєкт із розповідями про найкращих представників лікарської професії.

Сьогодні ми познайомимо вас із Мельником Орестом Ігоровичем – лікарем-хірургом, флебологом, лікарем УЗД. Після закінчення Медичного університету, проходив інтернатуру в Тернопільській обласній лікарні у відділенні хірургії та клінічну ординатуру в Інституті хірургії. Сьогодні працює на базі Теребовлянської міської лікарні та у приватній лікарні.

Признається, що свій шлях обрав ще у ранньому дитинстві, адже обоє батьків – медики.

  • Оскільки, я народився, коли мама ще навчалась, то вважаю, що власне цей хист передався мені ще з тих часів, як батьки були студентами, – згадує лікар.

Орест Ігорович вважає, що хірургія – це поєднання класичних знань з медицини та рукоділля, що потребує особливих умінь. Розповідає, що з напрямком у медицині визначився ще змалечку. Все завдяки великій медичній бібліотеці батьків, що у них вдома. А пізніше, під час навчання, упевнився у правильності прийнятого рішення, лікуючи безпритульних собак.

  • До того, як вступив до університету, найбільше мене захоплювали різноманітні анатомічні та хірургічні атласи – із цього почався мій шлях. Пізніше, будучи студентом, разом із друзями шукали на вулиці собак, що мали поранення чи хворобливий вигляд, та оперували їх, – згадує Орест Ігорович.

Флеболог розповідає, що хоча й працює у загальній хірургії, але сьогодні найбільше задоволення отримує від новітніх методів лікування – зокрема, операції різноманітного рівня на венах. Займається цим уже 7 років та проводить операції за всіма світовими стандартами та за допомогою найкращого обладнання. Оскільки, ця сфера є малопрактикуючою у Тернополі, й загалом в Україні – Орест Ігорович переймав досвід від найкращих спеціалістів як України, так і Європи.

Також лікар-хірург зазначає, що як би він не любив свою роботу, найважчим є те, що інколи є моменти, коли він не може допомогти людині, тому що безсилий. Але попри це, вдячний Богу за тих людей, яких виліковує  щодня.

  • Позитивних моментів дуже багато, і вони, напевно, трапляються кожен день. Коли я берусь за якусь ситуацію та вирішую її якнайкраще, і моя маленька перемога стає мегасильною перемогою і великим даром для пацієнта.

Також Орест Ігорович наголошує, що профілактичне обстеження у хірурга є важливим у сучасному світі. Медицина уже вийшла на новий рівень, операції можуть проводити і без хірургічного втручання, пацієнтам не потрібно турбуватись про широкі рубці чи видимі шрами, а принцип «лікарю, у мене тут щось є, потрібно різати» уже не працює.

  • Якщо мова про гульки чи новоутворення в шкірі чи підшкірно-жировій клітковині, то ми зараз на такому рівні медицин, що є мультидисциплінарні підходи. Інколи можна зробити УЗД, рентген, КТ, біопсію, пункцію тої самої гульки, де б вона не була. Усе робиться для того, аби вибрати правильну тактику лікування, тому що інколи такі зовсім маленькі новоутворення можуть призвести до великої біди, – застерігає лікар.

Щодо покращення умов роботи лікарів флеболог зазначає, що усе залежить від самих його колег. На думку Ореста Ігоровича, кожен лікар який хоче працювати в кращих умовах  – він сам собі особисто їх створює, а також розвивається згідно з вимогами сучасного світу.

  • Насправді, все залежить від самих лікарів – я теж колись працював лише у державній лікарні, але мене це не влаштовувало, я вийшов з зони комфорту. Якщо людина працює в державних медичних установах – її дуже рідко, як на мене, чують, тому, треба самому щось робити. Я почав працювати в приватній лікарні, працюю над власним іменем, приймаю пацієнтів і розвиваюсь. Також, вважаю, що лікар має бути активним у соціальних мережах: розповідати про себе, про свою діяльність, про свої досягнення, тому що сьогодні так вимагає час, – зазначає флеболог.

У цей святковий день, Орест Ігорович, найперше, хоче подякувати своїм пацієнтам за те, що вони його обрали та довіряють йому. Своїм колегам бажає постійного розвитку, віри у себе та постійного руху вперед – до успіху!

 

Попередня стаття

Анатолій Корицький: лікар зробить усе, щоб вилікувати, але здоров’я пацієнта – у його руках

Наступна стаття

На Тернопільщині Ділові українські жінки відсвяткували 12-річчя створення організації

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.