Ігор Василів: працюємо, щоб в Україні були якісні дороги і чесні суди

Сьогодні депутати Верховної Ради працюють над багатьма напрямками щоб життя кожного українця стало суттєво кращим, – розповідає нардеп Ігор Василів. Один із пріоритетних напрямків роботи – будівництво доріг.

«Змінювати щось – завжди не легко. Було чимало критики на тему коштів з «ковідного фонду». Чимало людей говорили, що дарма ці гроші перевели на ремонт доріг. Насправді, не існувало ніякого «ковідного фонду». У третій декаді року із так званого «ковідного фонду» використали лише 25% коштів, а хворих потрібно було везти до лікарень. Ми розуміли, що нам необхідні якісні дороги і що в будь-який момент ми можемо шукати фінанси для наповнення бюджету і можемо перекинути кошти з однієї статті на іншу. Тому, перед тим, як критикувати і казати, що все погано – я хотів би усім нагадати, що коли почалася пандемія коронавірусу – у нас було всього 800 ліжкомісць із підведеним киснем, а вже у травні міністр звітував про 40 тисяч таких ліжкомісць», – каже Ігор Василів.

Депутат наголошує, що дороги не робляться за один день і для їх будівництва та  збереження потрібно докласти багато зусиль.

«Сподіваюся, що рішення Верховної Ради убезпечити автошляхи від нищення великоваговим транспортом – дасть результат, хоча е дуже складно. От, зараз ми хочемо встановити на дорогах державного значення вагові комплекси, але розуміємо, що автівки із зайвим вантажем намагатимуться їхати місцевими дорогами. В той же час, за законом ми не маємо права ставити ваговий контроль на дорогах місцевого значення, тому  вирішили прийняти профільний закон, щоб дозволити місцевим громадам разом з «Укравтодором» встановлювати ці ваги. Але, знову ж, виникло питання, кому будуть іти кошти? Все має працювати злагоджено. Зараз ми моніторимо ситуацію і бачимо, що водії уже відмовляються їхати перевантаженим транспортом по державних дорогах і це чудово. То ж будемо працювати над тим, щоб так було і на мережі місцевих доріг, адже не можна будувати одне і в той же час нищити інше».

Ігор Василів переконаний, що зараз Україна має чудову можливість зробити якісну судову реформу.

«Ми маємо шанс провести справжню, дієву судову реформу. Це треба робити за таким принципом, за яким уже раніше запрацював антикорупційний суд: тоді, в першу чергу,   пішли на уступки міжнародникам, які мали вирішальний голос. На такій же основі ми дали можливість міжнародникам блокувати недоброчесних суддів. І якщо ми будемо йти цим шляхом – у нас буде успішна судова реформа».

Народний депутат каже, що цього року для округу, за який він відповідає, держава виділила субвенцію у розмірі 30 мільйонів гривень. Це кошти для соціально-економічного розвитку громад і територій. Гроші ідуть на ті потреби виборців, про які вони повідомили. Звичайно, каже Ігор Василів, потреб багато, тому доводиться обирати найважливіші.

«Частину коштів – 3 мільйони гривень, ми спрямували на будівництво приймального відділення опорної Кременецької лікарні. Також гроші дали на утеплення дитячих садочків, на розвиток шкіл, створення шкільних майданчиків та інше. Намагаюся сприяти  виборцям і у вирішенні їхніх особистих проблем, іноді допомагаю й порадою, коли, наприклал, людину просто треба скерувати і пояснити що робити у тій чи іншій ситуації. Хотілося б ще більше часу приділяти спілкуванню з виборцями, але не завжди є можливість».

Ігор Василів каже, що до критики ставиться позитивно і вона лише додає йому бажання ефективно працювати.

Попередня стаття

У Тернополі вп’яте відбудеться фестиваль психологічних ігор

Наступна стаття

Анатолій Корицький: “Планові огляди в ортопеда допоможуть виявити приховані ознаки патологій”

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.