З 2 листопада безкоштовний проїзд для пенсіонерів доступний з 10:00 год

Від сьогодні, 2 листопада, та на період дії встановленого на території Тернопільської міської територіальної громади карантину розпочинають діяти додаткові обмеження щодо перевезення пасажирів у міському громадському транспорті.

Зокрема, з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та уникнення скупчень на зупинках громадського транспорту у ранкові та вечірні години, відтепер здійснювати перевезення пенсіонерів за віком у громадському транспорті Тернополя безоплатно та без обмежень у кількості можна у робочі дні з 10:00 год. до 16:00 год. та з 20:00 год. до 23:00 год., а у вихідні та святкові дні – без обмежень у часі за наявності електронних квитків «Соціальна карта тернополянина».

Наголошуємо, це обмеження відноситься лише до пенсіонерів за віком та не застосовується до усіх інших пільгових категорій населення, таких як: особи з інвалідністю, учасники бойових дій, діти-сироти та інші тернополяни, котрі виготовили і користуються пільговою «Соціальною картою тернополянина». Ці категорії осіб можуть безкоштовно користуватися приватним та комунальним громадським транспортом міста впродовж усього робочого дня.

Звертаємо увагу, що з 2 листопада в громадському транспорті Тернополя здійснюватиметься посилений контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, перевірятимуть рейдові мобільні групи і наявність у пасажирів квитків на проїзд у громадському транспорті.

Окрім того, з 1 листопада на території Тернопільської міської територіальної громади розпочали діти додаткові карантинні обмеження, серед яких:

  1. Роботу закладів харчування дозволено з 06:00 год. до 23:00 год. та за умови не більше 50% заповненості закладу громадського харчування з розрахунком не більше 4 особи за столиком на відстані 1,5 метри між столами; лише при наявності сертифікатів про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години (чинного на момент виходу на роботу) для 100% працівників закладів громадського харчування; допуск відвідувачів до закладів громадського харчування та при замовленні здійснювати необхідно лише у респіраторі чи у захисній масці;
  2. Призупинено роботу нічних клубів та проведення дискотек, масових заходів і святкувань;
  3. Усім водіям підприємств, що задіяні для роботи на маршрутній мережі Тернопільської міської територіальної громади, необхідно пройти вакцинацію від COVID-19;
  4. Посилено роботу в частині контролю за дотриманням протиепідемічних заходів у торгових, торгово-розважальних центрах, закладах ресторанного господарства і громадського харчування;

Закликаємо усіх жителів Тернопільської громади дотримуватись всіх протиепідемічних обмежень, які діють на території нашого міста та громади. Бережіть себе!

Джерело

Попередня стаття

Андрій Газилишин: «Здорові звички формуємо в дітей змалку» (Відео)

Наступна стаття

Директор ТЗОШ №10 Андрій Газилишин – номінант на премію «Гордість Тернопілля»

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.