Воїн з Тернопільщини, який втратив на війні обидві руки, готується до протезування у США

Боєць 105 окремої бригади тероборони ЗСУ Юрій Трохименко, який втратив на війні обидві руки, готується до протезування у США. Про це повідомляє Суспільне.

За сприяння благодійного фонду “Revived Soldiers Ukraine” розпочали протезування обох рук у Філадельфії.

“Юра втратив обидві руки після поранення і неправильно накладених турнікетів. Помилка парамедиків стала трагедією воїна на все життя. Ми тільки зробили перші заміри, в Юри позитивна динаміка. Він зможе носити біонічні протези. Ми “Revived Soldiers Ukraine” маємо заплатити 75 тисяч доларів за обидві руки. В Юри ще розбита щелепа. Думаю, що там треба буде реконструкція, але може і ні. Протезний центр “Prothetic innovations” працює з нашим фондом понад рік, ставимо біонічні протези військовим”, — розповіла президентка фонду Ірина Ващук-Діспіо.

Молодший сержант, командир відділення 83-го окремого батальйону тероборони на позивний “Жмеринка” на війні втратив обидві руки. До повномасштабного вторгнення працював інженером електромереж у Збаражі на Тернопільщині. Захисник родом із Житомирщини. Чоловік після початку повномасштабної війни до військкомату пішов через два дні.

Військовий розповів, як отримав поранення.

“У бою я й отримав поранення від міни. Прилетіла міна, розірвалася, уламками посікло мені обличчя, руки. Прибіг медик, наклав мені турнікети, вколов знеболююче. Я його прошу: візьми мене за бронежилет, зведи мене і я добіжу до опорного пункту. Погодився. Я біг, по дорозі злетіла каска. І мене вже тоді хлопці прийняли. Я прийшов до тями вже в Харкові в реанімації. Після четвертої години я зрозумів, що в мене рук не буде через те, що некроз. І це точно буде, що дві руки ампутують”.

“У мене є чіткий план і я рухаюся згідно з цим планом. Перше, зробити протези механічні, далі — біонічні за кордоном. Є велика ціль — захистити державу свою, захистити родини, сім’ї. А інша ціль — боротися, щоб далі увійти в соціум. Щоб далі можна було працювати, жити, приносити користь, усміхатись”, — каже Юрій.

Попередня стаття

Улюбленець всіх поколінь Ілля Найда виступить у Тернополі

Наступна стаття

У Тернополі з 17 жовтня стартує опалювальний сезон

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.