Масляна, Масниця Сиропуст чи Сирна неділя так називають традиційне слов’янське свято, що відзначається протягом тижня перед Великим постом. Цього року Масляна починається 12 лютого і триватиме до 18 лютого включно. Традиційною стравою на свято є млинці.
Відомий тернопільський ресторатор Ігор Парій спеціально для глядачів інтернет-телебачення «МедіаТОР» ділиться рецептом дієтичних млинців.
Що потрібно для приготування дієтичних млинців:
- 0,5 л маслянки
- 200 гр кефіру (1%)
- 2 яйця
- 200 гр житнього борошна та солоду
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ст. л. олії
Як приготувати дієтичні млинці:
Житнє борошно та солод просіяти. Додати пів чайної ложки «Поташу», чайну ложку кориці та ванільного цукру, дрібку солі.
Маслянку підіграти до 30 градусів. Додати кефір. Окремо збити 2 яйця, змішати з медом. Суміш додати до молочних продуктів і перебивати поступово добавляючи муку. До готової суміші додати 1 столову ложку олії.
По консистенції тісто на млинці повинно бути схожим на рідку сметану.
Смажити млинці на розпеченій сковорідці, злегка змазаній рослинною олією. Після кожен млинець змастити маслом.