За урожаєм на полях Агрохолдингу «МРІЯ» слідкує безпілотник (Відео)


На полях Агрохолдингу Мрія – сходить цукровий буряк. Це одна з культур, на яку кластер «Поділля» покладає великі сподівання. Агрономи зізнаються, доглядати за ним неабияк важко, та праця вже приносить плоди.

 

– Аби буряк дав добрий урожай всі роботи потрібно проводити відповідно до графіку. Власне на Агрохолдингу лише таке і працюють. Тому плануємо на площі цукрового буряка цього року отримати 500 центнерів з гектара, – розповідає керівник кластеру «Поділля» Григорій Ясінський.

 

Через примхи погоди цьогорічна посівна почалася майже на місяць пізніше. Але аграрії впевнено надолужують графіки.

 

– Ми вже засіяли 73% від планових посівів на цю весну. Заплановано до посіві 102 тисячі гектарів і маємо озимих 45 тисяч гектарів. Зауважу, що результат по зимій пшениці та ріпаку – найкращий за останні три роки. Після зими ми подали на списання тільки 400 га. Це високий результат, це точно найкращий результат компанії під новим менеджментом, – зауважив операційний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Андрій Григоров.

 

У своїй роботі Агрохолдинг використовує лише новітні технології. До прикладу,  за чистотою полів і ростом урожаю віднедавна стежать не обходячи поля, а літаючи над ними  безпілотником.

 

– Безпілотник оснащений двома камерами. Тому після його роботи можна отримати високоякісне зображення. Це дозволить агрономам розглянути самі рослини та визначити їх стан, схожість, провести оцінку засміченості і хвороб на полі, оцінити біологічну урожайність і як наслідок – здійснювати якісну аналітику й оперативно вносити необхідні зміни в технологічну карту. Ще одна особливість безпілотника, за декілька годин він встигає опрацювати багато гектарів поля. Людина ж цю функцію виконувала б цілий день, – розповідає начальник управління інформаційо-аналітичного забезпечення виробництва Агрохолдингу «МРІЯ» Віктор Чернявський.

 

Також серед новацій – планшет агронома. Він дає можливість оперативно усунути виробничі проблеми, направити техніку в потрібне місце і максимально точно контролювати процеси в Агрохолдингу.

 

Завдяки системі навігації техніка Агрохолдингу Мрія працює цілодобово.  Маршрути тракторів наперед ум оновлені, а робота водії чітко спланована.  Відтак допоки одні сіють, до роботи у полі готують комбайни.

 

Добре знаний український  Агрохолдингне стоїть на місці. Свій успіх вони зрощують щоденною працею, найсучаснішими технологіями та завдяки підтримці пайовиків.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині посадовця ув’язнили на 5 років за отримання хабара

Наступна стаття

З вересня батьки платитимуть за групи продовженого дня у школах Тернопільщини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.