9-12 травня на Театральній площі Тернополя відбудеться фестиваль їжі та культури «Тернопільська брама». Впродовж чотирьох днів туристи із різних куточків України та з-за кордону матимуть можливість не тільки скуштувати автентичні галицькі та закарпатські страви, але й дізнатися рецепти їхнього приготування. Також найкращі ресторани міста представлять тернополянам та гостям обласного центру свої фірмові страви та напої з цілющих трав і сухофруктів.
Окрім цього, на головній площі міста планують встановити гастрономічний рекорд – зварять тисячу літрів закарпатського бограча. Насолодитися смаком цієї страви зможуть усі охочі, безкоштовно.
Цікавою і різноманітною буде музична програма заходу. Організатори фестивалю обіцяють велелюдну українську вечірку.