Весняна негода знищила на Тернопільщині понад 600 га сільськогосподарських угідь

Тернопільщина оговтується після великодньої негоди. З 28 квітня по 1 травня на території області внаслідок дощів та гроз підтопило 191 домогосподарство, пошкоджено 2105 га та знищено 638 га гасільськогосподарських угідь. Найбільше постраждали домоволодіння у Бережанському, Козівському, Підгаєцькому, Зборівському та Збаразькому районах.

Нагадаємо, 28 квітня Тернопільщиною пронеслася негода. Сонячна погода обідньої пори різко змінилась дощем та градом. 29 квітня без світла залишилися 30 населених пунктів краю. На сьогодні електропостачання відновлено повністю. Проблемною була ситуація й з газопостачанням у селі Летятин Бережанського району. Через пошкодження газової труби фактично 220 домогосподарств залишились без газу.

Через сильні дощі  на вулиці Миру у Тернополі  розпочався зсув грунту у виритий котлован на території скандальної забудови. Пошкоджений тротуар – бруківка осунулася разом з землею. На засіданні спеціально створена комісія постановла,  ремонт пішохідного покриття за власний кошт здійснить забудовник. Також комісія повідомила, що загрози для прилеглих до території будівництва будинків немає. Тернополяни ж скаржаться, що нечистоти з котловану на Миру вимили яри й замулили Серет.

В мережі Фейсбук люди опублікували відео та фото неочікуваних опадів, переглянути які ви можете на нашому сайті, а також на сторінці “МедіаТОРа” у Фейсбук.

Попередня стаття

Тернополян за гостей міста запрошують посмакувати автентичними стравами української кухні

Наступна стаття

З могил – на узбіччя: у Кременці прибирання на кладовищі спричинило сміттєвий колапс (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.