Днями на Театральній площі Тернополя відбувся фестиваль їжі та культури «Тернопільська брама». Впродовж чотирьох днів туристи із різних куточків України та з-за кордону куштували автентичні галицькі та закарпатські страви, дізнатися рецепти їхнього приготування. Родзинкою свята став гастрономічний рекорд – тисяча літрів закарпатського бограча, яку приготували під відкритим небом у величезному казані.
Гості та учасники заходу роз’їхалися, а от наслідки від їхнього відпочинку залишилися. Якщо пляшки, використаний пластиковий посуд і довжелезний дерев’яний стіл прибрали наступного дня після завершення фестивалю, то бруківку відчищають досі. Миють бетонне покриття на Театральній площі міста ретельно, з хімзасобами і піною.
Фото: Тернопільські плітки, Roman Kurovskyi