Завтра у Тернополі помʼянуть Олександра Орляка, який 5 років тому загинув у бою

Завтра минає 5 років з дня загибелі героя Олександра Орляка. Рідні запрошують долучитися тернополян до молитви за його упокій.

Поминальна служба відбудеться 6 лютого о 8:15 в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Панахида за Олександром розпочнеться о 9:15 на Алеї Героїв на Микулинецькому кладовищі.

Нагадаємо, Олександр Орляк народився 6 вересня 1990 року в місті Тернопіль. Навчався у Тернопільській ЗОШ № 5, у 2009 році закінчив Тернопільський кооперативний торговельно-економічний коледж за спеціальністю «кухар-кондитер».

Олександр Орляк був командиром гарматного розрахунку 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Смертельно поранили його у 2015 році під час оборони міста Дебальцеве.

Згідно з Указом Президента України, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександра Орляка нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У травні минулого року на фасаді Тернопільської школи № 5, де навчався загиблий, було встановлено меморіальну дошку в його пам’ять.

Матір героя, Олександра Орляк, після смерті сина написала книгу – «Ти зробив усе, що зміг».

 

 

Попередня стаття

Заборгував працівникам понад мільйон зарплати: у Тернополі судитимуть керівника підприємства

Наступна стаття

На Тернопільщині виготовляли фальсифікований алкоголь і продавали під марками українських брендів (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.