Тернополянка написала книгу про сина, який загинув в АТО

Сашко Орляк – звичайний хлопець з Тернополя. Він, отримавши повістку, їде на схід України, де в розпалі російсько-української війни потрапляє у пекло Дебальцевого…

Автор книги «Ти зробив усе, що зміг», що заснована на реальних подіях, – мама загиблого героя Леся Орляк. Вона описує власні та синові переживання, почуття, людське ставлення до війни і власне війну, яка поставила чорну печатку на житті Сашка.

Про вихід книги та її особливість розповідають у видавництві «Джура».

 «… це і не книга як така. Це – крик душі матері. Біль втрати, який їй не дає спокою» (з передмови, написаної братом).

«Ми вибирали кілька варіантів дизайну видання. Обирали із фотографій, які принесла мати хлопця, звісно. Вони найкраще ілюструють ті події.

На фото палітурки – зимовий пейзаж (герой книги помер взимку); ще одна деталь – птах – як символ душі хлопця», – каже дизайнер видання Леся Носихіна.

У видавництві «Джура» кажуть, що це не просто видання. Це правдива історія, від якої щемить серце, і важлива та актуальна, адже багато хто вже почав забувати, що у нас – війна. Шкода, що часто прокинутись від сну забуття можна лише, почувши плач матерів героїв.

Додамо, що книжка вже готується до друку. Вперше видання презентують на Форумі видавців у Львові. Після цього її можна буде придбати у книжкових магазинах.

Попередня стаття

Ремонт тернопільської частини траси до Львова планують завершити у жовтні

Наступна стаття

Більшість власників біометричних паспортів нікуди не їдуть

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.