Карантин закінчиться 11 травня, якщо відсоток хворих не перевищить “норму”

На засіданні 22 квітня Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу до 11 травня. Про постанову повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram, – пише “Українська правда”.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, постанова Кабміну пропонує дозволити перевезення у міському транспорті осіб, що виявили бажання бути донорами крові, оскільки “в країні склалася напружена ситуація з запасами крові”.

Крім того, дозволять залучати до роботи працівників окремих категорій без проходження обов’язкового медичного огляду.

Також постанова затверджує порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних з самоізоляцією особи – зокрема, за допомогою додатку “Дія”.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Кабмін спирався на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня.

Він додав, що уряд має “чіткий план виходу з карантину”, який складається з 5 етапів.

Отже, 11 травня карантин закінчиться, якщо 10 днів до цього кількість нових випадків COVID-19 не перевищуватиме 5%.

Друга умова. Лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менше ніж на 50%. Зараз наші лікарні заповнені хворими на 10%, це означає, що ми сьогодні йдемо помірним сценарієм, коли медицина здатна приймати хворих на коронавірус.

Також прем’єр повідомив, що до 11 травня в Україні мають виконати кілька завдань: поступово збільшувати кількість тестувань, покращити забезпечення лікарень та медиків, запровадити систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розробити нові соціальні стандарти. Це насамперед носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійна дезінфекція.

Засідання уряду. Продовження карантину

22 квітня під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбудеться засідання уряду. На своєму засіданні уряд може продовжити карантин до 12 травня.Водночас в уряді не виключають послаблення карантинних обмежень – після 24 квітня можуть відкрити парки, музеї, бібліотеки

Опубліковано Радіо Свобода Середа, 22 квітня 2020 р.

 

Попередня стаття

Знаний тернопільський священник вдруге потрапив до реанімації

Наступна стаття

Після побоїв – народила мертву дитину. Трагедію в Козівському районі розслідує поліція

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.