У Кременці готуватимуть вишневий борщ. Кулінарний майстер-клас організовує Кременецький краєзнавчий музей.
Варитимуть автентичну страву 10 липня о 13:00 за адресою вул. Шевченка 90 у Кременці.
– Етнографічний захід буде проводитись біля будівлі музею з дотриманням вимог карантину. Для подальших досліджень музею просимо повідомляти нам про існуючі страви, які здавна готують у Ваших родинах. Збережемо традиції рідної Кременеччини! – йдеться у повідомленні.
Рецепт вишневого борщу
Інгредієнти
яловичина на кістці: 370 г.
цибуля: 180 г.
морква: 370 г.
лавровий листок: 1 шт.
бадьян: 1 шт.
морква: 180 г.
кмин: 2 г.
цибуля: 100 г.
паприка: 2 г.
болгарський перець: 130 г.
помідори рожеві: 300 г.
буряк: 580 г.
часник: 15гр.
сік лимонний: 1ст. л.
сіль: 12 г.
чорний перець: 4г.
вишня: 300 г.
картопля: 450 г.
капуста: 300 г.
Приготування
Крок 1
Для бульйону: яловичину варити 3 години зі 180 г цибулі, 370 г моркви, зірочкою бадьяну, сіллю та лавровим листом. Коли бульйон буде готовий, процідити його і залишити тільки м’ясо, яке потім нарізати перед подачею.
Крок 2
Окремо приготувати 3 зажарки: подрібнену моркву (180 г) з кмином, цибулею (100 г) і паприкою; болгарський перець з помідорами; попередньо запечений буряк, нарізаний соломкою, з лимонним соком і часником.
Крок 3
По черзі додавати зажарки у бульйон.
Крок 4
Потім додати картоплю, дрібно нарізану капусту і вишню без кісточки. Одразу ж вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і залишити на 1 годину.
Крок 5
Через годину борщ можна подавати: налити його у тарілку, додати м’ясо, посипати кропом і окремо подати сметану.