Через порушення термінів друку підручників змінять процедуру їх закупівлі та експертизи

У зв’язку з порушенням термінів друку підручників МОН повністю змінить процедуру експертизи та закупівлі підручників. Реорганізують також й установу, відповідальну за цей напрям. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні, 29 серпня, під час виступу на засіданні Уряду.

 

Реорганізація передбачатиме зміну структури та повноважень Інституту – передачу експертизи підручників іншій установі, а також оновлення штату працівників ІМЗО. Міністр зазначила, що від початку цьогорічний друк підручників мав низку ризиків – зараз друкується у 2,5 рази більше  підручників, ніж зазвичай – понад 18 мільйонів примірників та одразу три лінійки підручників: для 1, 5 та 10 класів.

 

Загалом, за словами Лілії Гриневич, терміни розвезення підручників у школи посуваються в середньому на місяць. При цьому підручники з усіх предметів 1, 5, 10 класів будуть розміщені на сайті МОН та ІМЗО до 1 вересня https://mon.gov.ua/ua/tag/pidruchniki. Перший місяць для 1 класу – адаптаційний. Передбачено, що першокласники не мають взагалі користуватися підручниками протягом цього часу.

 

«Я закликаю вчителів не просити батьків докуповувати підручники, не просити їх купувати друковані зошити. Перший місяць вам вони будуть не потрібні», –  звернулася Міністр. Однак вона наголосила, що за попереднім планом підручники для 1 класу мусили бути в школах до 1 вересня – це було принципово важливо для вчителів та їхньої підготовки.

 

«Аби вчитель міг взяти його в руки, ознайомитися, спланувати його використання на уроках. Окрім цього, я розумію, що відсутність підручника – додатковий стрес для вчителя, який, враховуючи проблеми із закупівлею обладнання та початком реформи, й так перебуває у високій нервовій напрузі. Мені прикро, що вам, а також учням та батькам першокласників доводиться переживати цей стрес. Вибачте, це відповідальність не лише органів місцевого самоврядування, а й нас усіх, тому я прошу за це вибачення», –  підкреслила Лілія Гриневич. Повідомляє Освітній портал Педагогічна преса.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

На Тернопільщині у приватному гаражі згорів автомобіль «Nissan X-Trail»

Наступна стаття

В гаражі поблизу Тернополя виготовляли «елітний» алкоголь (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.