На Тернопільщині люди готові перекривати колію, через не відремонтовану дорогу

Жителі села Великий Говилів Теребовлянського району обурені затягуванням ремонту місцевих доріг. Кажуть: угоди про ремонт укладені на початку літа, а техніка приїжджала лише тричі, та й то в кінці серпня.

“Великоговилівська громада спрямувала Службі автомобільних доріг області з власного бюджету 340 тисяч гривень на ямковий  ремонт трьох автошляхів: “Тернопіль-Козівка-Хоростків” (88 500 грн.), “Великий Говилів – Малий Говилів” (90 000 грн.) та “Мшанець-Великий Говилів” (161 500 грн.). Відповідно, стільки ж коштів, на умовах співфінансування, виділяють і з державного бюджету. Тобто, на оновлення дорожнього покриття загалом є 680 тис. грн. Проте, роботи досі не проводять, – розповідає голова Великоговилівської сільської ради Василь Балук.

 

“Ще 14 червня 2017 року ми уклали договір про ремонт доріг “Тернопіль-Козівка-Хоростків” (1км) та “Мшанець-Великий Говилів” (1км), а 11 липня уже був підписаний договір про ремонт автошляху “Великий Говилів – Малий Говилів” (2км). Після того, на дорозі “Тернопіль-Козівка-Хоростків” земляні роботи проводили, але лише 3 дні: 17, 18 та 29 серпня. Там вклали 3 “КАМАЗи” асфальту і на тому закінчилося. Затягують роботу, – скаржиться Василь Балук, – у “Теребовлянський райавтодор”, мовляв,  не мають необхідних матеріалів.

“На початку Великого Говилова, зі сторони Мшанця, ми справді вклали 3 вантажівки асфальту. Зараз ми не маємо можливості технічно щодня вкладати по 2 “Камази” асфальту. Але, поки що немає вказівки від керівництва “Облавтодобру”, адже Служба автомобільних доріг області не проплачує коштів, щоб “Облавтодор” міг закупити матеріали. Чекаємо поки надійдуть гроші і буде “команда” приступити до робіт”, – каже начальник філії “Теребовлянський райавтодор” Ярослав Давибіда.

У Службі автомобільних доріг області пояснюють: ремонт доріг затримується, бо село запізно подало документи.

“На початку року Служба автомобільних доріг у Тернопільської області зверталася до громад з проханням до 10 березня 2017 року надати інформацію про об’єкти дорожньої інфраструктури, які потребують співфінансування. Нажаль, Великоговилівська сільська рада звернулась лише наприкінці травня та червня. Травневі об’єкти ми ще встигли внести у графік робіт, червневі – ні,” – пояснює ситуацію начальник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдан Юлик.

Через запізнення з документами  Служба звернулась до Теребовлянської райради аби на баланс сільської ради повернули кошти, у  сумі 90 тисяч гривень, за однин з трьох невиконаних об’єктів. На ремонт двох інших доріг розраховано 110 тисяч гривень.

“Ремонт доріг не закінчують через відсутність залізничних вагонів. Немає чим доставити матеріали, – каже Богдан Юлик.  Однак обіцяє – до кінця будівельного сезону ці два шляхи відремонтують.”

Якщо дорожники не візьмуться за ремонт найближчим часом, жителі Великого Говилова погрожують заблокувати колію, якою йдуть поїзди через їхній населений пункт.

 

Попередня стаття

Випускники тернопільського вишу отримають 6 тис. грн. за працевлаштування (Відео)

Наступна стаття

Тернопільські поліцейські здивували Європу (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.