У Бучачі репрезентували друге видання мистецького альбому «Таїна Пінзеля» (Відео)

Проект “Територія розвитку”

У старовинному Бучацькому костелі грає  інструментальний оркестр. Біля  унікальної вівтарної брами, зробленої руками світового скульптора Іоана Георга Пінзеля розкладені збірки його творчості. Презентаційні альбоми про відомого українського майстра сьогодні побачать його земляки. Не даремно першим містом, де після «Форуму видавців»  презентували альбом «Таїна Пінзеля» був обраний Бучач. Саме тут у маєтках графа Потоцького великий скульптор провів своє активне, нажаль коротке, творче життя. Тут одружився і охрестив дітей. Ця місцевість впізнавана завдяки його почерку.

Зібрати під одною палітуркою геніальні твори митця, якого культурознавці прирівнюють до Мікеланджело, ідея тернополян. Сім’я Тараса та Ірини Демкур ще у 2012 долучились до того аби в світ вийшов альбом зі світлинами скульптур Іоана Пінзеля. Цьогоріч збірку перевидали.

Презентація другого видання збірки робіт відбулась в рамках проекту «Під зорею Пінзеля». Допоки альбом потрапили до рук читачів, його прихильники працювали над промоцією творчості. Тернопільські художники, до прикладу, провели пленер присвячений скульптору.

Керівник проекту «Під зорею Пінзеля» Тарас Демкура розповідає: презентація альбому Іоана Пінзеля у Бучачі це – данина пам’яті. Так ще раз привертають увагу до творчості майстра й знайомлять світ з українською культурною спадщиною. Радіє, планам влади відремонтувати у центрі міста ратушу, оздоблену кам’яними скульптурами Пінзеля, планує виставку картин зробити мандрівною.

Зважаючи на великий інтерес людей  до творчості Пінзеля, організатори заходу пообіцяли відвідувачам:  щороку у черні на батьківщині скульптора проводити «Дні Пінзеля».

Попередня стаття

З Бережан другий тиждень не вивозять сміття (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині майже 700 земельних ділянок передали у власність учасників АТО

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.