У Тернополі репрезентували видання, що здивувало Європу (Відео)

Проект Територія розвитку. 

Унікальний альбом-монографії відомої художниці з Тернопільщини Ярослави Музики днями побачив світ. Його авторка Євстахія Шимчук довго працювала над книгою, але, розповідає, то була воля відомого музейника Бориса Возницького. Тож не могла не виконати прохання.

– Я знала Ярославу Музику особисто. Ця жінка весь свій спадок подарувала картинній галереї. Тому, коли виникла ідея працювати над книгою про Музику, не могла відмовити, – розповідає авторка альбому-монографії, львівська мистецтвознавиця Євстахія Шимчук.

Текст книжки Євстахії Шимчук про Ярославу Музику готувався ще до Революції Гідності. Однак збірка вийшла у світ, коли знайшлися кошти. До видавництва долучились подружжя меценатів Тарас та Ірина Демкури. Пані Ірина переконана: українці мають закладати основи для знань на яких зростає нація.

– Молодь повинна цікавитися мистецтвом, історією. Проте інколи бракує поштовху, щоб йти вперед. Думаю таким поштовхом стане це видання. Ярослава Музика – людина, яка повинна нас вчити, вчити нашу молодь, – каже меценат Ірина Демкура.

Українці  маю чим дивувати Європу, підкреслює Тарас Демкура, даруючи гостям свята щойно перевидану збірку «Таїна Пінзеля». Такі книги, каже він, розповідають про нас найліпше.

– Ми маємо чим гордитися. Маємо з чим йти в Європу, з такими нашими брендами, як вишиванки, Пінзель, Ярослава Музика, Іван Марчук тощо. Ці люди і ці речі вже збагатили нашу історію, – меценат Тарас Демкура

Унікальне видання, яке вийшло у світ в трьохсот примірниках, авторка книги презентувала кільком місцевим музеям та бібліотекам. Тож ознайомитись з оригінальною спадщиною своєї землячки тепер зможе кожен охочий тернополянин.

Попередня стаття

Водій, який на Будного збив дівчину, одразу найняв адвоката (Відео)

Наступна стаття

Раб, якого знайшли на Тернопільщині, заробляв на подарунок дружині (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.