Нововведення у професіях не призведуть до скорочення медпрацівників на Тернопільщині

Фото з соцмереж

Фото з соцмереж
З 1 листопада в Україні діє новий класифікатор професій для медичних працівників. В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун повідомила, нововведення не призведуть до скорочення персоналу у цій галузі.  Медики з відповідною освітою та навичками автоматично займатимуть посади з новими професійними назвами. А також в подальшому проходитимуть курс підвищення кваліфікації. Зміни внесли відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу.
Отже, “фельдшер з медицини невідкладних станів” змінили на “парамедик”, а “лікар-терапевт” на “лікар внутрішньої медицини”. Також змінили назву роботи “сестра медична з лікувальної фізкультури”, “сестра медична з масажу” на “асистент фізичного терапевта”. Назву “інструктор з трудової терапії” та “інструктор з трудової адаптації” – на “асистент ерготерапевта”.
У новому класифікаторі скасували такі професійні назви робіт: “лікар-терапевт дільничий”, “лікар-терапевт підлітковий”, “лікар-терапевт цехової лікарської дільниці”, “фахівець з фізичної реабілітації”. Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.
Попередня стаття

Вибори без вибору: єдиному кандидату у ректори ТНПУ віддали 564 голоси (Відео)

Наступна стаття

Вбивцю сестри-інваліда та немовляти ув’язнили на 14 років

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.