Від сьогодні прожитковий мінімум тернополян збільшився

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В Україні з 1 грудня прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановили у розмірі 1 тисяча 700 гривень.

Для працездатних осіб прожитковий мінімум збільшився на 78 гривень і становить 1 тисячу 762 гривні та для осіб, які втратили працездатність – 1 тисячу 373 гривні. Крім того, в зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з грудня провели перерахунок соціальної допомоги, розмір якої залежить від даного мінімуму.

Зокрема, розмір державної соціальної допомоги з 1 грудня становить: для осіб з інвалідністю з дитинства 1 групи підгрупи А – 2 тисячі 876 гривень 40 копійок (підгрупи Б – 2 тисячі 178 гривень), 2 і 3 групи – 1 тисяча 452 гривні. Для осіб з інвалідністю з дитинства 2 і 3 груп з надбавкою на догляд – 1 тисяча 452 гривні, для дітей з інвалідністю без надбавки на догляд – 1 тисяча 452 гривні.

Прожитковий мінімум для дітей становить: віком до 6 років – 1 тисячу 492 гривні, від 6 до 18 років – 1 тисячу 860 гривень.

Також збільшили мінімальний розмір допомоги по вагітності і пологах – з грудня він становить  440 гривень 50 копійок. Крім того, допомога надається в розмірі 100% середньомісячного доходу жінки, але не менше 25% від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи в розрахунку на місяць. Йдеться у Законі України “Про Державний бюджет України на 2017”.

Попередня стаття

«Не можу повернутися до вас обличчям», – тернополянка, яка живе зі СНІД (Відео)

Наступна стаття

З Нового року послуги “Укрпошти” подорожчають

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.