Сорок відер вареників щотижня ліплять тернопільські волонтерки (Відео)


Чотири  рази на тиждень тернопільські ґаздині збираються, щоб наліпити вареників для  бійців АТО.  Команда в них не велика від 7 до 20 людей. За вечір кожна жінка встигає наліпити до чотирьох сотень вареників. Так вже третій  рік поспіль діє  громадська організація «Бункер С» . Вареників наліплюють багато, а для їх зберігання користуються ще дідівськими методами.

– Найперше ми відварюємо вареники, потім розкидаємо їх по великих п’ятилітрових відрах. В одне відро вміщається приблизно 200 штук. Коли вареники вистигнуть ми заливаємо їх смальцем і перекидаємо відро догори дном. Смалець застигає і  виходить, ніби вакуумна упаковка. Так наша продукція може зберігатися на протязі трьох тижнів,  – хвалиться відлагодженою роботою активісток співзсновниця Громадської спільноти волонтерів “Бункер С” Анна Руда.

Вареники – не єдине, що бійці АТО отримують від тернопільський газдинь. Передають домашні закрутки, смалець, шкварки та різні готові салати. Цього року господині постаралися і за тиждень  заквасили 55 бочок капусти.

Допомогти волонтерській спільноті «Бункер С» може кожен. Адреса: м. Тернопіль вул. Старий Ринок 1А.  Телефон: 0680331734 (Аня).

Перше інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» вітає усіх волонтерів зі святом – Міжнародним днем волонтера, яке відзначають 5 грудня. Дякуємо за вашу роботу, за підтримку наших військовослужбовців і мотивацію українців!

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі визначили лідерів футзальної ліги (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині у пакунку для військового знайшли амфетамін

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.