Українців по-новому працевлаштовуватимуть у Польщі

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Нові правила працевлаштування іноземців на сезонну роботу у Польщі діятимуть вже з 1 січня 2018 року. У галузі сільського господарства, садівництва і туризму запровадять новий тип дозволу на роботу.

Сезонний дозвіл на роботу видаватимуть протягом року на 9 місяців. Крім цього, фермери, в особливих ситуаціях чи в час негоди, у рамках цього ліміту зможуть доручити працю без оформлення чергового дозволу на виконання іншого роду роботи на 30 днів іншому іноземцю.

Додатково запровадили перехідне правило: особи, які цього року працюють ще на так званих короткотермінових запитах-замовленнях, матимуть можливість їх використовувати ще 2018 року.

З 1 січня також потрібно буде підтверджувати початок роботи у конкретного підприємця. Якщо ж працівник відмовиться надалі від роботи у даному господарстві, його можна буде швидко замінити іншим працівником. До сьогодні у фермерів такої можливості не було через тривалість процедур.  Відтак, він нашвидкоруч набирав людей, які часто працювали нелегально.

Оформлення дозволу на сезонну роботу і заявки на працівників залишили на повітовому рівні. Вони підпорядковуються старості, але безпосередньо цим займається Служба зайнятості, яка є практично в кожному повіті. Термін розгляду документів – від трьох до семи днів, якщо справа складніша, то до 30 днів. А також впровадили оплату для роботодавця у розмірі 30-ти злотих. Повідомляє ПОЛЬСЬКЕ РАДІО.

Попередня стаття

Тернопільські АТОвці вітають колег з професійним святом (Відео)

Наступна стаття

Відтепер відеофіксація обшуків є обов’язковою

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.