З січня 2018 року іногородні батьки не платитимуть за відвідування їхніми дітьми освітніх закладів Тернополя

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Впродовж двох тижнів у Тернополі працювала робоча група щодо відшкодування вартості відвідування тернопільських позашкільних та дошкільних навчальних закладів іногородніх дітей. У її склад ввійшли працівники міської ради, Тернопільського району та ОТГ.

 

Загалом позашкільні та дошкільні навчальні заклади відвідує 1538 іногородніх дітей. З них 674 – це діти з переліку тих пільгових категорій, які прийняла міська рада. Зокрема, діти працівників міських комунальних установ та закладів, підприємців, які сплачують податки у Тернополі, учасників АТО.  Вони за відвідування позашкільних та дошкільних навчальних закладів у Тернополі сплачувати не будуть.

 

Ще 130-х дітей батьки зареєстрували у Тернополі. З головами Байківецької та Великогаївської громад, з яких 71 дитина відвідує тернопільські дитсадки та позашкільні навчальні заклади, підпишуть договір.

 

Не вирішеним залишається питання щодо відвідування освітніх закладів Тернополя  303-ма дітьми -жителів Тернопільського району. Керівництво району каже, що вони самостійно проводитимуть роботу з батьками, щоб ці діти відвідували районні дитсадки. А у випадку, якщо батьки категорично відмовляться, тоді районний бюджет буде виділяти кошти Тернополю.

 

До 1 квітня 2018 року усі питання, пов’язані з відшкодуванням витрат Тернополю  за відвідування іногородніми дітьми освітніх закладів обласного центру, врегулюють. А доти з батьків цих діток плата братися не буде, – йдеться на сайті Тернопільської міської ради.

Попередня стаття

У Тернополі через вибухівку екстрено зупинили міжнародний потяг (Відео)

Наступна стаття

Тернополяни не вірять у чесне правосуддя (Відео)

2 Comments

    Avatar
  • Да вригулювали

  • Avatar
  • Вони навить миж собою на ривни области неможуть домовитись а хочуть людей подойити,на що прокуратура дивиться це конституцийне порушення прав дитей

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.