На Тернопільщині відновили виробництво спирту класу «Люкс» (Відео)

Проект “Територія розвитку”

Спирт класу «Люкс» відтепер виготовляють на Тернопільщині. Днями, після дворічного простою, відновив роботу Борщівський спиртовий завод. Відкриття підприємства стало для колишніх працівників справжнім передноворічним подарунком. Майже всім складом вони повернулись до роботи.

– У нас на підприємстві 120 працівників. Це кваліфіковані кадри, які раніше працювали на спиртовому заводі. Продукція також високоякісна, адже готуємо спирт із зерна та інших натуральних продуктів, – зазначає в.о. керівника Борщівського МПД ДП «Укрспирт» Роман Герега.

Аби спиртова галузь розвивалася, потрібні законодавчі зміни. Народний депутат України Олег Барна каже, основне завдання зробити нашу продукцію конкурентоздатною.

– В нас запропоновано ряд законодавчих ініціатив, щоб зменшити акциз з технічного спирту та біоетанолу. Відпорні законопроекти вже подані до Верховної ради, якщо вони будуть прийняті то потужність наших спиртозаводів буде збільшено до 50%, – зауважив народний депутат України Олег Барна.

Нині столітній Борщівський спиртозавод шукає нові ринки збуту. Бо попри підтримку з боку держави, керівники розуміють, мусять самостійно нарощувати виробничу потужність.

У розвиток Борщівського спиртозаводу неабияк вірять місцеві керівники, адже це понад сотня нових робочих місць та чималі надходження до бюджету.

– Багато мешканці Борщева змушені виїжджати закордон, мовляв у рідному місті немає роботи. Але завдяки таким підприємствам ситуація змінюється,  – каже заступник Борщівського міського голови Олег Малинник.

В області 10 спиртових заводів. З них сьогодні працює лише 4. Проте народний депутат Олег Барна вірить, Тернопільщина має всі шанси стати лідером у розвитку спиртової галузі.

 

Попередня стаття

За тернополянами стежитимуть чотири сотні веб-камер

Наступна стаття

Власну обсерваторію матиме сільська школа на Тернопільщині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.