На Бучаччині місцевий безробітний незаконно видобував пісковик (Відео)


Незаконним розкраданням корисних копалин державного значення займався 53-річний житель села Стінка Бучацького району разом із спільниками. Вони видобували камінь у недійочому кар’єрі на території Язловецького лісництва. Повідомив правоохоронців про те, що між селами Русилів та Ліщинці Бучацького району возять пісковик, представник громадської організації.

Прибувши на місце, поліціанти зясували, що зловмисники спочатку підривали, а потім тросом витягували пісковик назовні. Перевозили його за допомогою власного автомобіля марки “ЗІЛ”. Камінь, знаряддя видобутку та транспортний засіб правоохолонці вилучили.

За допомогою зіла автомобіля, троса, лебідки, даний камінь добувався і догори витягувався. Автомобіль “ЗІЛ” вилучений та арештований, камінь також. 5 людей будуть відповідати по закону, – каже керівник громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об’єщик.

 

Кримінальне провадження відкрили за частиною 2 статті 240 ККУ – незаконне видобування корисних копалин. Триває досудове розслідування. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

За два останніх роки викрили більше 20 фактів незаконного видобутку каменю та інших корисних копалин на території бучатьського району за даними фактами було порушено 24 кримінальні провадження 23 з яких вже пройшли судові засідання, – повідомив начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

Попередня стаття

Дев’ять сантиметрів снігу. Рух автошляхами Тернопільщини сповільнився (Відео)

Наступна стаття

Водій автівки, яка провалилась під кригу, намагався вилізти через багажник (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.