Дієтолог розповіла як здорово харчуватися у фаст-фуді

Щодня через безліч справ, брак часу, не вдається приділяти достатньо часу здоровому харчування. Хоч про це постійно нагадують нам лікарі та дієтологи.

Оксана Скиталіська на своїй сторінці у Фейсбуці пише, що фаст-фуд, кафе і їдальня, – це не так все погано. У подібних закладах можна якнайшвидше пообідати, але це не заважає зробити здоровий вибір. З робочих обідів складається немала частина життя, то ж потрібно, щоб вона була смачною й корисною.

Як це реально, дієтолог Оксана Скиталінська, розповіла у лайхаках здорового обіду у фаст-фуді.

1. Вибирайте те, що не смажене, а приготовлене на пару або запечене (рідше), наприклад, парова котлета замість смаженої або смаженого м’яса/риби.

2. Беріть однокомпоненті страви, де чітко видно, з чого вони приготовлені (краще квасолю, ніж жирні смажені млинці).

3. Білки – це не лише м’ясо, але риба, квасоля і гриби.

4. Завжди беріть овочі свіжі, парові, квашені, а ще краще – всі з перерахованих, бо в них різна дія на організм:
– свіжі – це нерозчинна клітковина, фітонутрієнти, біологічно активні речовини, вітамін С,
– парові – як правило, розчинна клітковина,
– квашені – це молочна кислота, яка живить кишечну мікрофлору.

5. Не купуйте солодкого навіть сік, компот та узвар – там завжди є цукор. Бо та мить сумнівного задоволення потягне за собою скачок ваги, з якою прощатися буде дуже важко.

6. Беріть або чай без цукру, або воду. Коли замовляєте каву, цукор залишайте на касі, бо може бути спокуса його використати. Можете взяти баночку натурального йогурту і з’їсти перед кавою; йогурт – це кисломолочні бактерії, і ніжний повноцінний білок, буде кращим травлення.

7. Сірий замість білого, а ще краще – без хліба. Борщ – без пампушок (бо за ту пампушку треба 50 віджимань потім відпотіти).

8. Візьміть страв стільки, щоб наїстися, але їжте не спішачи, бо в спішці точно переїсте. Якщо не буде борошняних, страв, солодощів і солодких напоїв – будете ситими довго, годин 4-5, бо така їжа не піднімає рівень інсуліну, отже відчуття голоду не буде.

Попередня стаття

Тернополяни не проти розірвання угод з перевізниками (Відео)

Наступна стаття

Найбільший в Україні Джуринський водоспад замерз (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.