Щогодини в Україні реєструють 20 нових випадків захворювання на рак

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

За темпами поширення раку Україна на другому місці у Європі. Поступається онкологія лише хворобам серцево-судинної системи. Щорічно в державі більше 160 тисяч чоловік дізнаються, що вони онкохворі, помирають близько 90 тисяч осіб, з них 35 відсотків – люди працездатного віку.

 

Ризик розвитку онкологічних захворювань в Україні становить 27,7 відсотків для чоловіків і 18,5 відсотків для жінок. Злоякісні новоутворення вражають в нашій державі кожного четвертого чоловіка і кожну шосту жінку.

 

Щодня в нашій державі захворюють раком 450 людей, з них 250 – летальні випадки. Понад 20 нових випадків захворювання реєструють щогодини і 10 українців – помирають. За розрахунками фахівців, до 2020 року кількість вперше захворілих на рак в Україні перевищить 200 тисяч.

 

Україна займає друге місце в Європі за кількістю жителів, що померли від раку. На кожні 100 тисяч чоловік припадає 347 смертельних випадків. Незважаючи на зусилля, що вживаються щодо зниження обсягів вживання тютюну, рак легенів залишається головною причиною смертності. Повідомляє управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації. 

Попередня стаття

У Тернополі червоно-чорний прапор підніматимуть разом з державним

Наступна стаття

Тернопіль засипає снігом (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.