Відтепер посвідчення водія тернополяни отримуватимуть по-новому

Посвідчення на право керування транспортним засобом видаватимуть по-новому. Водії-початківці, які провчилися у автошколі та здали іспити на керманича, перше посвідчення отримують терміном на два роки, – каже провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру Василь Барановський.

 

У майбутньому, – зазначає спеціаліст, – вони можуть замінити це посвідчення на постійне. Єдина умова – впродовж двох років за водієм-початківцем не повинно бути зареєстровано трьох чи більше порушень правил безпеки дорожнього руху. Якщо ж водій за цей час все-таки порушить цю умову, тоді, аби отримати постійне посвідчення, йому доведеться ще раз складати іспит на знання як теорії, так і практики.

 

Не підлягає поверненню посвідчення водія, якщо його вилучили у людини через керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння чи за ДТП з потерпілими. У цьому випадку водій повинен знову пройти весь курс і ще раз отримати посвідчення на два роки.

 

Здавати у сервісному центрів потрібно теоретичний та практичний іспити на вміння керування транспортними засобами. Практичний іспит проходить в два етапи. Перший – на спеціальному майданчику на території сервісного центру, а другий – на маршруті. Таких маршрутів в обласному центрі шість.

 

Василь Барановський каже, що під час здачі іспиту на майданчику водій повинен виконати три вправи – здійснити відповідно до правил початок руху, заїхати на парковку заднім ходом та розвернутися на обмеженій ширині проїзної частини. Окрім цього потрібно зупинитися та рушити на підйомі. Майбутній кермувальник може допустити лише три помилки або не більше двох ідентичних неточностей. Повідомляє Досьє102.

Попередня стаття

Тернополянка Олена Підгрушна – прапороносець України на відкритті зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані (Відео)

Наступна стаття

Рятуючи сина, тернополянка втратила власні заощадження

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.