Виправні роботи на Микулинецькому кладовищі закінчились крадіжкою надгробків (Відео)


На Микулинецькому кладовищі у Тернополі побували вандали. Зловмисники викрали бронзові портрети з надмогильних плит, різні вироби та предмети з кольорових металів. Не погребували навіть метеликами, жайворонком та пензликами з квітами з надгробку молодої дівчини. Вартість цих виробів родичі оцінюють у понад 8 тисяч гривень.

 

Перші заяви від тернополян, – каже заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцуха, – надійшли ще на початку лютого. Вийти на слід підозрюваних слідчим вдалося за деякий час. Зловили вандалів правоохоронці на “гарячому”, коли ті повернулися на місце злочину. Крадіями виявилися 32-х та 36-ти річні тернополяни. Чоловіки вже були раніше судимі. Один відбув у в’язниці за розбої та крадіжки 15 років, інший відповідав за майнові злочини.

 

Знаряддя, з яким затримані ходили грабувати, поліціанти вилучили. Це – фігурна викрутка та невеличка сокирка. Окрім цього, у них також знайшли три портрети з пам’ятників. Решту викрадених речей власникам повернути не вдалося. Зловмисники продали їх невідомим особам.

Кримінальне провадження відкрили за частиною першою статті 297 ККУ – наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого. Зараз слідчі перевіряють причетність вандалів до скоєння інших злочинів.

Попередня стаття

Кременецький пенсіонер повірив у ДТП та видав свій сховок

Наступна стаття

Для ремонту єдиної в Україні санної траси, що у Кременці, потрібно 10 мільйонів гривень (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.