Відтепер водії можуть складати іспит з ПДР англійською мовою

Фото з відкритих джерел

Аби створити рівні умови для всіх жителів України, відтепер скласти іспит на право отмариння водійського посвідчення можна англійською мовою. Таку можливість запровадили Сервісні центри МВС. Нововведення, зокрема, полегшить для іноземних громадян складання теоретичної частини іспиту.

 

Мову обиратимуть самостійно перед початком проходження іспиту на отримання права керувати транспортним засобом. Опісля, на анлійській мові також надаватиметься інструкція щодо проходження іспиту. Повний перелік питань з ПДР та відповідей до них англійською мовою також можна завантажити з сайту Головного сервісного центру МВС.

 

Аби зареєструватися на іспит для отримання водійського посвідчення іноземцям необхідно надати: документ, що посвідчує особу, копію ідентифікаційного коду, чинну медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортними засобами відповідної категорії (форма 083/о) та свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

 

– Щороку потребу в складанні іспиту англійською відчували чимало громадян, що навчаються або працюють в Україні. Наприклад, в 2017 році їх кількість становила 3 тисячі 620 осіб. Завдяки підтримці Консультативної місії Європейського Союзу професійний переклад питань з ПДР став можливим, – зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. Повідомляєє Досьє102. 

Попередня стаття

До закінчення реєстрації для проходження ЗНО залишилося 10 днів

Наступна стаття

На місці танку – паркан. У Тернополі зводять McDonald’s (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.