З квітня пенсії військових зростуть в середньому на півтори тисячі гривень

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

21 лютого 2018 року Кабінетом Міністрів України прийняв постанову № 103, яка слугувала підставою для проведення перерахунків пенсій військовослужбовцям. За словами директора департаменту пенсійного забезпечення Фонду Олени Охріменко, такий перерахунок пенсій проводять сьогодні для військовослужбовців Збройних Сил України та інших з 1 січня поточного року. Для колишніх працівників міліції такий перерахунок проводиться з 1 січня 2016 року, – йдеться у повідомленні на сайті Пенсійного Фонду України.

 

На підставі постанови Кабінету Міністрів України № 103 уповноважені органи силових міністерств та відомств надають до органів Пенсійного фонду України довідки про розмір грошового забезпечення для проведення перерахунку пенсій. На сьогодні надійшло вже близько 300 тисяч таких довідок.

 

Перерахунок індивідуальний і залежить від того, яку посаду займала особа та який розмір окладу був на момент звільнення, яке військове звання та яка вислуга років. Сума підвищення визначається кожній людині окремо за довідкою, яку надав уповноважений орган. Сьогодні органами Пенсійного фонду проведено близько 100 тисяч перерахунків пенсіонерам, які перебувають на обліку. Фінансування і виплата проводилась щоденно.

 

В середньому пенсія військовослужбовців підвищиться на 1500 гривень. Виплата буде здійснюватись для військовослужбовців Збройних Сил України та інших в розмірі 50 % від підвищеного розміру пенсій. Розрахунок проводиться наступним чином: визначається розмір пенсії на 1 січня, яку людина отримувала. Далі визначається розмір пенсії за новою довідкою, що надали уповноважені органи, різниця і від цієї різниці – 50 % буде виплачуватись понад ту пенсію, яку людина отримувала на 1 січня 2018 року, – зазначила директор департаменту Фонду Олена Охріменко.

 

В березні проводилась виплата доплат за три місяці – січень-березень. Починаючи з квітня, доплата буде йти за чотири місяці, а ті, кому вже проведено перерахунок, отримають вже новий розмір пенсії в квітні місяці.

 

Перерахунок співробітникам міліції проводиться з 1 січня 2016 року. Виплата перерахованого розміру пенсії здійснюється з 1 січня поточного року в розмірі 100 % від розрахованої суми. А підвищення за період 2016-2017 років буде виплачуватись поступово починаючи з 2019 року по 2021 рік. Таким чином буде розрахована пенсія і доплата саме військовослужбовцям.

 

Повідомляє Пенсійний Фонд України. 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі біля 6-го магазину ДТП: зіштовхнулися легківка з мікроавтобусом

Наступна стаття

Україна-Польща: нова автомагістраль пролягатиме через Тернопіль

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.