Тернополян закликають не нести штучні квіти на кладовища

Працівники відповідних служб, які прибирають міські кладовища, щодня вивозять звідти чимало сміття. Особливо перед Великодніми святами. Адже у ці дні люди масово наводять лад на могилах близьких, – йдеться на сайті КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”. Головний спеціаліст відділу благоустрою та екології Оксана Ілліч звертається до тернополян з проханням відмовитися від традиції нести на могили родичів штучні квіти, адже вони лише шкодять навколишньому середовищу.

 

Про те, що пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки та користі повідомив й керівник Бюро УГКЦ з питань екології, доктор богословських наук Володимир Шеремета. За його словами, ця традиція поширилася у радянські часи і в Європі подібного немає. Штучні вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. Левова частка пластикових квітів не потрапляє на сміттєві полігони. Натомість їх палять, виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини, – зазначив Володимир Шеремета.

 

Також фахівець рекомендує у Великодні дні утриматися від традиції залишати на могилах крашанки, паски чи інші продукти харчування. Вони приваблюють безпритульних тварин, які створюють небезпеку для тернополян, що приходять на кладовище, – йдеться на сайті КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”. 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

На Тернопільщині безгрошів’я підштовхнуло чоловіка на злочин проти брата

Наступна стаття

Тернополянам привідкрили двері до катакомбної церкви (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Наші міські очільники, очевидно, ОСТАТОЧНО оглухли!
    Або ж цивілізована Європа, до якої вони, начебто, йдуть (принаймні, ПУБЛІЧНО декларують про такий “вектор руху”) знаходиться десь в іншому місці … 🙂 🙁 ( (

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.