Канада випустила монету у формі Великоднього яйця

Фото Норберт К. Іван

Королівський канадський монетний двір випустив кольорову позолочену монету у формі української писанки.
Монета – третя «писанка» у колекції канадського монетного двору, але першою позолочена. На реверсі нанесені кольорові візерунки, характерні для традиційної української писанки. Монета  викарбувана із 31,82 грама чистого срібла із позолотою та має номінал в 20 канадських доларів. Загальний наклад складає 5 тисяч штук.
– Окрім прекрасного вигляду й весняної теми, ця монета-писанка є артистичним вшануванням 1,2 мільйона канадців українського походження, чиї традиції є багатою складовою мультикультурної спадщини Канади», – йдеться в описі монети на сайті.
Автор дизайну реверсу монети – канадська художниця Анна Мораш, яка працювала також і над двома попередніми випусками монети-писанки, що побачили світ у 2016 та 2017 роках. Повідомляє Ukrainianpeople. 
підготувала Людмила Маліброда
Фото Норберт К. Іван

Фото Норберт К. Іван

Попередня стаття

В Аргентині встановили пам’ятник українській Писанці

Наступна стаття

На Великодні свята тернополяни запалюють особливі свічки (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.