В Аргентині встановили пам’ятник українській Писанці

У місті Апостолес, колисці української імміграції до Аргентини, урочисто відкрили пам’ятник Писанці. Цей монумент – перший такого роду в Аргентині і є символом єднання двох спільнот країни – української та польської, які емігрували сюди ще 120 років тому. Представники кожної із сторін мали змогу оздобити по половині писанки, а сам пам’ятник розташували на перехресті вулиць “Україна” та “Польща”.

 

– “Від імені української громади та нашого Посольства висловлюємо щиру подяку Музею писанкового розпису міста Коломия. Те, що дизайн “нашої” половини було запропоновано громаді саме з України, має для них надзвичайно важливе значення, адже свідчить про любов їхньої історичної Батьківщини до своїх нащадків у будь-якому куточку планети. Сподіваємося, що тепер ця писанка буде слугувати посланням з України до усіх мешканців міста Апостолес і єднати наших співвітчизників навіть на такій далекій відстані від Неньки-України!”, – йдеться на сторінці Посольства України в Аргентині.

 

підготувала Людмила Маліброда

 

 

Попередня стаття

Тріо Panivalkova дасть безкоштовний концерт у Тернополі

Наступна стаття

Канада випустила монету у формі Великоднього яйця

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.