Щоб врятувати школу мистецтв, батьки чергують під її стінами (Відео)


Поки діти на уроках, під стінами обласної експериментальної комплексної школи мистецтв чергують їхні батьки. Кажуть переживають за безпеку учнів, бо на території навчального закладу зрізають огорожу, а поруч прокладають силовий кабель.

 

– Огорожу зрізують болгаркою, від неї летять іскри, а поруч бігають діти. У школі нам сказали,хочете щоб школярі були в безпеці – слідкуйте за ними. Тому ми змушені і дітей оберігати і школу захистити від рейдерського захоплення. Ми не дозволимо закрити школу мистецтв. Право дітей на освіту відстоюємо у суді, – каже мама учнів школи мистецтв імені І. Герети Анна Музика.

 

Рішення про ліквідацію школи мистецтв по вулиці Медова, 5 ухвалили наприкінці березня на сесії облради. Навчальний заклад повинні об’єднати з Тернопільської ЗОШ №21.

 

– Наша школа особлива, тут видають унікальний диплом з мистецьким спрямуванням. А нас хочуть об’єднати зі звичайною школою, де переповнені класи і ніхто нас не чекає. Рішення облради про ліквідацію ми оскаржуємо в суді. Зібрали десятки документів, а сьогодні ще й викликати поліцію, бо вважаємо що такі дії зі зрізанням огорожі – захоплення території школи, – каже  голова ініціативної групи батьків школи мистецтв імені І. Герети Надія Прийдун.

 

Дирекції школи на місці немає. Позицію навчального закладу відстоює завгосп.

– Паркан школи не зносили, а хотіли демонтувати, зробити благоустрій і поставити його на те саме місце. Всі роботи мали б виконати за рахунок забудовника, що зводить багатоповерхівки поруч, – коментує завгосп школи мистецтв.

 

Отримати коментар прораба будівництва, що знаходиться по сусідству зі школою, не вдалося. На робочому місці його немає. На телефонні днівки чоловік не відповідає. Перше інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» готове висвітлити позицію забудовника щодо ситуації.

Попередня стаття

Скільки ще тернополяни зможуть насолоджуватися лагідним весняним теплом

Наступна стаття

У Тернополі затримали псевдопрацівника СБУ, який вимагав в АТОвців кошти (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.