Дипломованим тернопільським пасічникам дарують 5 високоякісних вуликів (Відео)


У подружжя Галина та Ярослав Довганик – п’ятеро синів, а ще сотні бджіл. І всі вони, жартує господиня,  велика міцна родина. З приходом весни турбот у сімействі більшає – прокидаються маленькі трудівниці. Тож Галина та Ярослав одягаю спеціальні костюми і йду на свою міні-пасіку.

 

Після зими вулики відкривають вперше. Радіють, що бджоли перезимували добре.

– До бджіл одягаємо костюм із лляної тканини. Він навіть обмащений прополісом, щоб бджоли були дружніми і відчували що ми сім’я. Також треба захищати руки. Одягаємо або рукавиці, або натираємо руки мелісою, тоді вони не жалять, – розповідає Галина Довганик.

 

Пасіка на господарстві у подружжя з’явилися два роки тому. Проте, пані Галина переконана, що любов до бджіл спадкова.

 

– Моя прабабуся мала пасіку. Самотужки її обходила. Також дідусь тримав велику пасіку. Про бджіл завжди мріяв мій тато, але не судилося, – продовжує Галина Володимирівна.  

 

Сьогодні  у маєтку подружжя лиш 4 вулики. Кажуть з радістю облаштували б більше, чи навіть  об’єдналися у кооператив. Але бракує знань. Тож почувши про курси для бджолярів, які спільно із центром зайнятості організував Агрохолдинг Мрія, вирішили удосконалити вміння.

 

– На практиці я хочу дізнатися всі методи роботи з бджолами і не тільки для збирання меду, а взагалі для всіх продуктів бджільництва.

 

Хоча бджолярство сьогодні неабияк популярне, мало хто з пасічників має відповідний диплом. Проте саме цей документ дає чималі можливості.

–  Зараз в Міністерстві аграрної політики опрацьовується питання про реєстрацію бджолярів, про допомогу пасічникам в якісних ветеринарних апаратах. Без освіти звичайно цього неможна всього зробити. До того ж свідоцтво або диплом бджоляра дає людині можливість створити власний бізнес, – розповідає голова спілки пасічників Наталя Сенчук.

 

Про створення такого сімейного бізнесу мріє і подружжя Довгаників. Реалізувати їхній задум уже допомагає Агрохолдинг Мрія. Понад 3 роки компанія активно співпрацює з українськими пасічниками. Кажуть, це спільна робота, адже бджоли запилюють посіви для збільшення урожайності.

 

– До  участі у даному проекті зголосилися 30 пасічників. «Мрія» оплачує для них вартість навчання, а ще наприкінці дарує 5 нових корпусних вуликів, які призначення для сучасного промислового бджільництва, – зауважив начальник відділу соціальних проектів Агрохолдингу «МРІЯ» Василь Мартюк.

 

Курси триватимуть декілька місяців. Вчитимуться  не лише в аудиторії, але й на великих пасіках. А поки навчання триває Галина Довганик вірить, коли бджоли оселяться в нових корпусних вуликах, подарованих Агрохолдингом, солодкий врожай буде ще смачнішим.

Журналіст – Наталія Луків

Оператор – Іван Козоріз

  

 

 

Попередня стаття

Обвинувачений депутат Башта вимагає вибачень у поліціянтів, яких побив (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі під час перереєстрації у власника конфіскували автомобіль

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.