Тернополян запрошують у підземелля на екскурсію музеєм

У Тернополі відкрили унікальний музей-крипту, який знаходиться на 5-метровій глибині у підземеллі Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Його підготовка та облаштування тривала більше року. Також для тернополян та гостей міста на південній 22-метровій вежі храму відкрили оглядовий майданчик.

 

За словами настоятеля Архикатедрального собору УГКЦ отця Ореста Павліського, функціонування музею-крипти присвячене історії тернопільської парафії та сакральним пам’яткам міста. У музеї постійно діятиме експозиція «Тернопіль сакральний».

 

«Музей-крипта – це склепінчасте приміщення, яке розміщувалося у більшості середньовічних західноєвропейських сакральних споруд. У Архикатедральному Соборі це приміщення довший час було зачинене та не використовувалося, – додає о. Орест. Відкриття музею-крипти – це один із кроків до повної реставрації храму, адже найближчим часом очікуємо на отримання паспорту фасаду – документу, який покаже, як виглядатиме Архикатедральний Собор у кінцевому результаті», – каже отець Орест.

 

Бажаючим спуститися у музей, чи піднятися на оглядовий майданчик, потрібно попередньо зареєструватися за номером телефону +38 (098) 052-07-20 або завітати до ТІЦу за адресою вул. Грушевського, 2. Повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

 

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

На Теребовлянщині чоловік намагався викрасти вантажівку з продуктами

Наступна стаття

“Хочуть лише землі” – мешканці Білої проти об’єднання з Тернополем (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.