Сотня маленьких тернополян вчились знімати мультфільми на мобільних (Відео)


 

Третій день Другого Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька» у розпалі. Сотня діток з Тернополя завітало на майстер-клас зі створення мультфільмів на мобільному.

 

Творити анімаційні мультики вчив дітей розробник «Картонбоксу» Тарас Москаленко. Він розповів, що сьогодні для створення мультфільмів не потрібні складні сценарії, дзеркальні фотоапарати чи інша техніка. Достатньо коробки і мобільного телефону. На майстер-класі Тарас з дітками думали над сюжетом та разом в групі працювати над новим анімаційним продуктом.

 

– Творчі ідеї групи важливі, як і їх реалізація в команді. Усі думають, що створити мультфільм можна самому, але це важка робота, краще втілювати його з помічниками. Нині мультфільм може створити будь-хто. З мого досвіду найменший учасник «Картонбоксу» – 4-річний хлопчик, а найстарші – 50-річні бабусі, –каже Тарас Москаленко.

 

Команда юних творців анімаційних мультфільмів Діма і Гриша розповідають, що роблять з пластиліну пляж і чотирьох героїв. За їхньої задумкою – сім’я їхатиме на відпочинок на море. Мультфільм на мобільному хлопці роблять вперше, але мріють, щоб він сподобався багатьом і набрав тисячі переглядів у YouTube.

 

За словами заступника міського голови Леоніда Бицюра, фестиваль дитячого кіно, телебачення й анімації «КіноХвиля, проводиться вдруге. Цього разу кількість платформ, зустрічей, майстер-класів, переглядів анімацій, дитячих фільмів та мультфільмів в рази побільшало.

 

– Близько тисячі діток взяли участь в кастингах на ролі у фільмах. До того ж ми не лише стали постачальниками акторів для дитячих фільмів, минулого року обрали десять наших діток для ролей, ми розвиваємо дитячі студії.

 

У Тернополі на «КіноХвильці» присутні і знані гості, зокрема автор мультиків «Капітошка», «Петрик П’яточкін» Наталя Гузєєва. Так, за допомогою такого фестивалю, переконаний Леонід Бицюра, діти вчаться творенню мультфільмів, кіно, телебачення зсередини, а це неабияка підготовка майбутніх фахівців.

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

З вересня батьки платитимуть за групи продовженого дня у школах Тернопільщини

Наступна стаття

На дорогах Тернопільщини виявлено майже 7 тисяч недоліків, – Василь Деревляний (Ефір)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.