21 червня – День літнього сонцестояння

Хоча літнє сонцестояння в деякому сенсі і знаменує початок літа, це не є самий жаркий час у році. Також наша Земля не єдина планета, на якій відбувається це, вельме цікаве явище.

 

Наприклад, на Урані, кожен період літнього сонцестояння триває приблизно протягом 42-х років, а сонцестояння на Марсі відбувається відразу через кілька днів після того, як в червні це сталося на Землі.

 

День літнього сонцестояння, як правило 20 або 21 червня, в залежності від року. Це важлива астрономічна і географічна подія, що відбувається в Сонячній системі. Цього дня наша планета, здійснюючи рух навколо сонця і обертаючись навколо уявної осі, в черговий раз зайняла по відношенню до Cолнця таке положення, коли сонячне проміння в Північній півкулі прямовисно “падає” на північний тропік і висвітлює дно найглибших колодязів. Цей день знаменує початок літа в північній півкулі Землі і початок зими в південній півкулі.

Попередня стаття

Вчені оголосили про несподівану користь гарячого чаю

Наступна стаття

На Тернопільщині оштрафували трьох екс-депутатів міської ради

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.