2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста

Професійне свято спортивного журналіста щорічно відзначають 2 липня. У цей день 1924 року в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (АІПС), яка сьогодні об’єднує майже півтори сотні національних спілок.

 

Звичайний день спортивних журналістів, як правило, вкладається у своєрідний «ритм». Вони обирають певну команду або вид спорту на цілий сезон або навіть рік.

 

Оскільки багато ігор проводяться ближче до ночі або у вихідні дні, вони рідко працюють у звичний робочий час – з 9 ранку до 5 вечора. Найбільш характерно для них працювати на початку дня вдома, щоб встигнути передати свої ідеї та історії редакторам, зробити дзвінки, відправити електронною поштою свої напрацювання для можливих історій та написати свої розповіді.

 

Вирушаючи дивитися гру команди, перед змаганням, спортивний журналіст обов’язково працює з найбільш достовірними джерелами. Він вивчає записи команди і стежить за новинами. Крім основної історії, вони також зазвичай додають короткі розповіді або замітки про гру. Об’єктивність – це професійна необхідність.

 

Щиро вітаємо Вас із професійним святом! Світлими нехай будуть помисли, щирими думки, переконливим журналістське слово!

Попередня стаття

На проголошення нового церковного свята прийшли тисячі тернополян (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі затримали озброєних нападників, які побили хлопця

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.