У Тернополі оголосили карантин: хвора на сказ кішка покусала власника

 На Микулинецькій-бічній,10 хвора на сказ кішка покусала власника. Проведені лабораторні дослідження підтвердили захворювання у тварини. У Тернополі оголосили карантин. Відповідне рішення прийняли 2 липня на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії.  Відтак, вулиці Микулинецька та Микулинецька-бічна визнані неблагополучним пунктом, а Молодіжна, Фестивальна – загрозливою зоною.

 

Затвердили також план комплексних заходів щодо ліквідації сказу, а саме:

– проведення безкоштовної вакцинації лікарями Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Тернополі вул. Чернівецька, 24 «А» собак, котів в неблагополучній та загрозливій зонах, а також на території м. Тернополя;

–  проведення роз’яснювальної роботи через  ЗМІ щодо небезпеки захворювання на сказ;

– заборонено в неблагополучній та загрозливій зоні проведення виставок, вивезення собак, котів;

–  організація роботи бригади по відлову бродячих собак для щеплення проти сказу.

 

Зараз працівники відповідних служб проводять організацію щодо розміщення тварин на ПМП «ІІТ» по вулиці Шептицького, 25 для реалізації під контролем кваліфікованих працівників Міської державної лікарні ветеринарної медицини в Тернополі, а також там, де проводяться всі профілактичні заходи щодо нерозповсюдження захворюваності серед тварин. Повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

Винуватець смертельної ДТП у Кременці сплатить дружині загиблого півмільйона

Наступна стаття

На Тернопільщині підліток скоїв ДТП на краденій автівці

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.