Чи відомо Вам, що равлик має зубки, а у комара їх аж 47!

Ми всі знаємо, що наші зуби мають важливе значення для того, щоб їсти, розмовляти та посміхатися. Прочитайте ці десять кумедних фактів, щоб дізнатися, на скільки ваші зуби особливі.

 

1. За даними Американської Академії Пародонтології, 50% опитаних респондентів сказали, що посмішка це перша особливість, яку вони помічають в людині.

 

2. Жителі США купують 14 мільйонів галонів зубної пасти щороку!

 

3. Більшість дорослих людей мають 32 зуба. Комарі мають близько 47 зубів, равлики мають близько 25 зубів.

 

4. Зубна емаль є найтвердішою частиною всього тіла.

 

5. Зуби починають формуватися ще до народження. Молочні зуби починають формуватися, коли дитина знаходиться в утробі матері. У дітей зуби починають прорізатися лише з 6-12 місяців.

 

6. У людей є два набори зубів впродовж життя, в той час як у білих акул їх аж 40.

 

7. Ваш рот виробляє більше 25 000 літрів слини протягом усього життя. Цього достатньо, щоб заповнити два басейни! Слина захищає ваші зуби від бактерій в роті.

 

8. В середньому людина витрачає 38 днів на чистку зубів протягом життя.

 

9. Третина ваших зубів знаходиться під яснами.

 

10. Сучасна зубна паста з’явилася лише 100 років тому. До цього, люди використовували вугілля або мелену крейду, золу, лимонний сік і суміші з меду та тютюну, щоб чистити зуби!

 

Джерело: dentamed2000.com.ua

Попередня стаття

На Тернопіллі з’явиться величезний мурал на стіні будинку

Наступна стаття

Для вступу у медичний виш абітурієнтам вперше встановили поріг ЗНО

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.